Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś dzień zalatany trzeba pozaliczać lekarzy dlatego obiad a raczej przekąska na szybko, przyszedł mi taki pomysł aby zrobić naleśniki na wodzie gazowanej i powiem że są pyszne w czasie smażenia fajnie rosną podobnie jak omlet ale jak to naleśniki leje się cienka warstwę ciasta, po za tym są bardzo smaczne. Z tego przepisu który wam podam wychodzi 14 naleśników ale to zależy od patelni jaka średnica moja akurat ma 26 cm średnicy ale jak ktoś ma mniejszą to wyjdzie więcej naleśników.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 132
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 132
Składniki
Do miski dodać wszystkie składniki oprócz oleju i oczywiście szklanki, zmiksować dokładnie do połączenia się składników.
Na patelnię wlać niewielką ilość oleju, chochlą nalewać ciasto i go rozprowadzić po całej średnicy patelni. Smażyć z obu stron na rumiano ( naleśniki fajnie rosną jakby był dodany proszek do pieczenia ).
Z tego przepisu tak jak pisałam w opisie wyszło mi 14 naleśników. Ja jadłam z marmoladą różaną a dzieci i mąż jedli z parówka i serem zasmażane. Polecam serdecznie naleśniki są przepyszne. Wszystkie fotki znajdziecie na moim blogu.