Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne naleśniki z farszem ze szpinaku połączonego z kawałkami łososia. Rodzince bardzo zasmakowały wiec przepis zostaje na stałe w moim zeszycie.
patelnia, mikser
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 209
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 209
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Składniki
Sposób przygotowania: Składniki na ciasto miksujemy na jednolitą masę dodając olej. Z powstałego ciasta smażymy cienkie naleśniki. Farsz do naleśników wykonujemy w następujący sposób; Rozmrozić szpinak, smażyć na rozgrzanej patelni aż wyparuje cała woda, dodać 2 - 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę, pieprz i sól do smaku. Cebulkę drobno posiekać i wymieszać z serkiem. Placki naleśnikowe smarujemy serkiem następnie nakładamy farsz. Zwijamy w ruloniki i kroimy paski o szerokości 3 cm. Naleśniki możemy polać sosem czosnkowo - jogurtowym.