Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne naleśniki z farszem ze szpinaku połączonego z kawałkami łososia. Rodzince bardzo zasmakowały wiec przepis zostaje na stałe w moim zeszycie.
patelnia, mikser
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 75
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 198
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 341
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 597
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 75
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 198
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 341
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 597
Składniki
Sposób przygotowania: Składniki na ciasto miksujemy na jednolitą masę dodając olej. Z powstałego ciasta smażymy cienkie naleśniki. Farsz do naleśników wykonujemy w następujący sposób; Rozmrozić szpinak, smażyć na rozgrzanej patelni aż wyparuje cała woda, dodać 2 - 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę, pieprz i sól do smaku. Cebulkę drobno posiekać i wymieszać z serkiem. Placki naleśnikowe smarujemy serkiem następnie nakładamy farsz. Zwijamy w ruloniki i kroimy paski o szerokości 3 cm. Naleśniki możemy polać sosem czosnkowo - jogurtowym.