Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pychotka dla miłośników nalesników z nieco innym farszem....
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3837
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414699
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2387
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3837
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414699
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2387
Składniki
kapustę kiszoną podgotować do miękkości, odcedzić. Podsmażyć pokrojone parówki z cebulą. Kapustę kiszoną podsmażyć oddzielnie na oleju, dodać do tego parówki z cebulą i jeszcze troszke razem podsmażyć na złoty kolor.
zrobić naleśniki. Posmarować cienko keczupem. Na naleśniki rozkładać równomiernie farsz z kiszonej kapusty. Zwijać w rulony. Układać w żaroodpornym naczyniu, posypać starkowanym żółtym serem i podpiec w 180 st. do rozpuszczenia sę sera.
z tej porcji wyszło mi 6 naleśników.
wersja zastępcza: zamiast parówek można przygotować farsz z pieczarkami
smacznego