Do góry

Przekąski Przepis na:

naleśniki z farszem z kiszonej kapusty i parówkami

naleśniki z farszem z kiszonej kapusty i parówkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 959

Dodano:

Odsłon: 9892

pychotka dla miłośników nalesników z nieco innym farszem....

Składniki

  • cisto naleśnikowe:, według uznania, ja dałam 2 jajka i około pół litra mleka
  • kapusta kiszona, 0,5 kg,
  • parówki, np.berlinki, 5 -6 szt
  • ketchup, do smaku
  • ser żółty, 5 dag
  • sól, pieprz, do smaku
  • cebula, 1
1-2 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
naleśniki z farszem z kiszonej kapusty i parówkami

Przygotowanie

  1. kapustę kiszoną podgotować do miękkości, odcedzić. Podsmażyć pokrojone parówki z cebulą. Kapustę kiszoną podsmażyć oddzielnie na oleju, dodać do tego parówki z cebulą i jeszcze troszke razem podsmażyć na złoty kolor.

  2. zrobić naleśniki. Posmarować cienko keczupem. Na naleśniki rozkładać równomiernie farsz z kiszonej kapusty. Zwijać w rulony. Układać w żaroodpornym naczyniu, posypać starkowanym żółtym serem i podpiec w 180 st. do rozpuszczenia sę sera.

  3. z tej porcji wyszło mi 6 naleśników.

  4. wersja zastępcza: zamiast parówek można przygotować farsz z pieczarkami

  5. smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń