Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta forma naleśników jest idealna dla osób nietolerujących GLUTENU, gdyż mąka ryżowa takowego składnika nie posiada. Ciasto z mąki ryżowej jest niezwykle aksamitne. Trudniej się je zawija po usmażeniu, gdyż powstały naleśnik jest nieco łamliwy. Mimo wszystko uważam, że naleśniki są warte spróbowania.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 506
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 506
Składniki
Wszystkie składniki łączymy do uzyskania jednolitej masy. Najlepiej ręcznie lub mikserem na najniższych obrotach. Powinniśmy uzyskać konsystencję gęstej śmietany.
Podczas smażenia pamiętajmy żeby patelnia była natłuszczona. Odwracamy naleśnika kiedy będzie dobrze zarumieniony.
Do środka naleśników dodałam kremu czekoladowego i twarożku pomieszanego z jogurtem o smaku jagodowym, stąd ten fioletowy kolor. :)
Najlepiej zawijać naleśniki bezpośrednio po zdjęciu ich z patelni, jak będą jeszcze gorące. To pomoże nam uniknąć ich łamliwości. Do naleśników możemy użyć: - kremu czekoladowego - zmielonego twarogu pomieszanego z serkiem mascarpone, cukrem pudrem i laską wanilii/cukrem waniliowym - zmielonego twarogu pomieszanego z serkiem waniliowym