Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta forma naleśników jest idealna dla osób nietolerujących GLUTENU, gdyż mąka ryżowa takowego składnika nie posiada. Ciasto z mąki ryżowej jest niezwykle aksamitne. Trudniej się je zawija po usmażeniu, gdyż powstały naleśnik jest nieco łamliwy. Mimo wszystko uważam, że naleśniki są warte spróbowania.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10456
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6030
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5322
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12887
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4626
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10456
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6030
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5322
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12887
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4626
Składniki
Wszystkie składniki łączymy do uzyskania jednolitej masy. Najlepiej ręcznie lub mikserem na najniższych obrotach. Powinniśmy uzyskać konsystencję gęstej śmietany.
Podczas smażenia pamiętajmy żeby patelnia była natłuszczona. Odwracamy naleśnika kiedy będzie dobrze zarumieniony.
Do środka naleśników dodałam kremu czekoladowego i twarożku pomieszanego z jogurtem o smaku jagodowym, stąd ten fioletowy kolor. :)
Najlepiej zawijać naleśniki bezpośrednio po zdjęciu ich z patelni, jak będą jeszcze gorące. To pomoże nam uniknąć ich łamliwości. Do naleśników możemy użyć: - kremu czekoladowego - zmielonego twarogu pomieszanego z serkiem mascarpone, cukrem pudrem i laską wanilii/cukrem waniliowym - zmielonego twarogu pomieszanego z serkiem waniliowym