Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , proste w przygotowaniu naleśniki na każdą okazję:)
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 217
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4885
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4798
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44793
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 422
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 217
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4885
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4798
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44793
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 422
Składniki
Na początku przygotowujemy nadzienie: ricottę miksujemy z cukrem pudrem i śmietanką. Maliny myjemy i osuszamy.
Mąkę przesiewamy do miski i dodajemy wodę, mleko, jajka, cukier, sól i roztopione masło. Składniki miksujemy, albo mieszamy trzepaczką, aż powstanie gładkie ciasto.
Na patelni naleśnikowej rozgrzewamy 1 łyżkę oleju na ogniu lekko większym niż średni i równomiernie rozprowadzamy masę, aby powstał cienki placek. Smażymy z obu stron 1 minutę z czego pierwszy naleśnik służy tylko do wytopienia tłuszczu i go nie podajemy.
Naleśniki smarujemy masą serową. Do każdego wkładamy kilka malin i zwijamy w rulony, a do tego dekorujemy resztą sera i pozostałymi malinami. Smacznego!