Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , proste w przygotowaniu naleśniki na każdą okazję:)
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 369
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 812
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3416
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 109
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 158
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 369
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 812
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3416
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 109
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 158
Składniki
Na początku przygotowujemy nadzienie: ricottę miksujemy z cukrem pudrem i śmietanką. Maliny myjemy i osuszamy.
Mąkę przesiewamy do miski i dodajemy wodę, mleko, jajka, cukier, sól i roztopione masło. Składniki miksujemy, albo mieszamy trzepaczką, aż powstanie gładkie ciasto.
Na patelni naleśnikowej rozgrzewamy 1 łyżkę oleju na ogniu lekko większym niż średni i równomiernie rozprowadzamy masę, aby powstał cienki placek. Smażymy z obu stron 1 minutę z czego pierwszy naleśnik służy tylko do wytopienia tłuszczu i go nie podajemy.
Naleśniki smarujemy masą serową. Do każdego wkładamy kilka malin i zwijamy w rulony, a do tego dekorujemy resztą sera i pozostałymi malinami. Smacznego!