Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , proste w przygotowaniu naleśniki na każdą okazję:)
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2244
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 10330
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2013
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2244
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 10330
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2013
Składniki
Na początku przygotowujemy nadzienie: ricottę miksujemy z cukrem pudrem i śmietanką. Maliny myjemy i osuszamy.
Mąkę przesiewamy do miski i dodajemy wodę, mleko, jajka, cukier, sól i roztopione masło. Składniki miksujemy, albo mieszamy trzepaczką, aż powstanie gładkie ciasto.
Na patelni naleśnikowej rozgrzewamy 1 łyżkę oleju na ogniu lekko większym niż średni i równomiernie rozprowadzamy masę, aby powstał cienki placek. Smażymy z obu stron 1 minutę z czego pierwszy naleśnik służy tylko do wytopienia tłuszczu i go nie podajemy.
Naleśniki smarujemy masą serową. Do każdego wkładamy kilka malin i zwijamy w rulony, a do tego dekorujemy resztą sera i pozostałymi malinami. Smacznego!