Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1054
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4703
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1356
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1054
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4703
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1356
Składniki
Naleśniki: jajko,mleko i mąkę, miksujemy razem, do konsystencji lejącej śmietany, dodajemy szczyptę soli. Kolejno smażymy.
Farsz: soczewicę zalewamy wodą i gotujemy, tak długo aż soczewica,nasiąknie wodą. Grzyby również gotujemy aby zrobiły się miekkie. Kroimy cebulkę w kostkę i podsażamy. Sczewicę,grzyby i cebulkę,przyprawiamy solą,pieprzem, można dodać również cos ostrzejszego :) Do masy dodajemy pół szklanki namokniętej bułki tartej, jak do mielonych.
Sos czosnkowy: jogurt wylwamy do miseczki,wyciskamy czosnek, dodajemy sól,pierz i oregano .
Na naleśniki nakładamy farsz i zawijamy jak krokiety. Według uznania, tak zawinięte naleśniki można obtoczyć w jajku i bułce tartej :) Posmażamy. Na talerzu polewamy sosem. Pycha !