Do góry

Przekąski Przepis na:

Naleśniki zasmażane z parówką i żółtym serem.

Naleśniki zasmażane z parówką i żółtym serem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 568 Ocena: 3289

Dodano:

Odsłon: 241

Dziś jest ciężki dzień jest tak gorąco że nie ma czym oddychać a co tu mówić o gotowaniu, no cóż jeść coś trzeba a na chlebie ja bym nie przeżyła dlatego rodzinka wymyśliła aby zrobić im naleśniki z parówką i serem tak jak lubią zasmażane na chrupko i koniecznie keczup lub majonez. Jak to mówią " Kłak nie wełna aby dupka pełna ".

Składniki

  • składniki na naleśniki :
  • 3 szklanki mąki pszennej (szklanka pojemność 210 ml),
  • 4 szklanki mleka,
  • szczypta soli,
  • 0,5 szklanki oleju,
  • 1 jajko.
  • dodatkowo :
  • 1 kg parówek,
  • 400 g sera żółtego,
  • olej do smażenia.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Naleśniki zasmażane z parówką i żółtym serem.

Przygotowanie

  1. Do miski wsypać mąkę, wbić jajko, dodać szczyptę soli i wlać mleko. Całość dokładnie zmiksować do połączenia się składników. Następnie wlać do ciasta olej i również zmiksować ( dodając olej do ciasta nie trzeba dodawać oleju na patelnię ).

  2. Patelnie rozgrzać, na rozgrzaną patelnię wlać chochlę ciasta i rozprowadzić je po całej patelni. Gdy ciasto zacznie się ścinać przewrócić placek na drugą stronę i smażyć na średnim ogniu na rumiany kolor.

  3. Gdy mamy już po smażone naleśniki mi wyszło 18 sztuk. Na każdy naleśnik położyć parówkę cienką koło parówki cienkie plastry sera żółtego i pozawijać dowolnie ( naleśniki popękały od sera w czasie zwijania ) . Na patelnię wlać olej rozgrzać go, ułożyć przygotowane naleśniki i podsmażyć je na złoty kolor.

  4. Gotowe usmażone naleśniki ułożyć na talerzu. Tak przygotowane naleśniki można jeść na zimno, lecz puki gorące są najlepsze. Też tak zasmażane uwielbiamy z twarogiem na słodko ( tylko wtedy bez parówki i sera ).

  5. Naleśniki podsmażone na rumiano są super chrupiące, podałam je z keczupem ale można je podać kto z czym lubi. Moja rodzinka chętnie zajada się naleśnikami zasmażanymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Adamo1111 23 lipca Wystarczy do ciasta na naleśniki dodać jedną szklankę mleka i jedną szklankę gorącej wody - wtedy nie pękają. Usmażone naleśniki nakładamy na głęboki talerz odwócony do góry nogami, a potem nakładamy plaster lub dwa ( w zależności od wielkości) sera, na to parówkę i zawijamy. Na patelnię wylewamy niewielką ilość oleju i podpiekamy (prawie na suchej patelni). Wtedy są całe, na nie popękane i utaplane w oleju. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń