Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję paszteciki z pieczarkami w formie odrywanych bułeczek. Tym razem upiekłam je wszystkie razem w foremce do pieczenia. Myślę, że tak podane świetnie nadają się na świąteczny stół jako dodatek do barszczu.
okrągła foremka do pieczenia
Przepis dnia
Pyszne paszteciki z kapustą i pieczarkami
Odsłon: 44782
Pyszne szafranowe babeczki w polewie czekoladowej idealne do koszyczka i na ś...
Odsłon: 69
Bardzo smaczna, szybka i prosta w przygotowaniu babka czekoladowa idealna na...
Odsłon: 206
Zapraszam na babeczki niepowtarzalne, w smaku genialne. To kruche ciasto w po...
Odsłon: 225
Taka babka z pewnością wyglądem na stole wielkanocnym będzie się wyróżniała i...
Odsłon: 163
Idealne świąteczne danie obiadowe. Królik to bardzo pyszne mięso i niezwykle...
Odsłon: 115
Pyszne szafranowe babeczki w polewie czekoladowej idealne do koszyczka i na ś...
Odsłon: 69
Bardzo smaczna, szybka i prosta w przygotowaniu babka czekoladowa idealna na...
Odsłon: 206
Zapraszam na babeczki niepowtarzalne, w smaku genialne. To kruche ciasto w po...
Odsłon: 225
Taka babka z pewnością wyglądem na stole wielkanocnym będzie się wyróżniała i...
Odsłon: 163
Idealne świąteczne danie obiadowe. Królik to bardzo pyszne mięso i niezwykle...
Odsłon: 115
Składniki
Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na oleju, dodać pokrojone na mniejsze kawałki pieczarki i smażyć do miękkości. . Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Farsz ostudzić i rozdrobnić blenderem.
Masło roztopić i ostudzić. Odrobinę mleka podgrzać i rozpuścić drożdże. Dodać łyżeczkę cukru i łyżkę mąki, wymieszać i odstawić na 20 minut do wyrośnięcia.
Mąkę przesypać do miski, dodać zaczyn, jajko, masło, ciepłe mleko, sól i zagnieść ciasto. Ciasto musi być elastyczne. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Następnie ciasto ponownie wyrobić i podzielić na dwie części. Każdą część rozwałkować na prostokąt na którym rozsmarować farsz pieczarkowy. Zwinąć wzdłuż dłuższego boku i pokroić na około 2 – 3 cm kawałki.
Jedną większą lub dwie mniejsze foremki do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i układać paszteciki. Odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie posmarować rozmąconym jajkiem i posypać ziarnami sezamu i siemienia lnianego. Piec 25 – 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Mój imprezowy stół.
Przekąski
Wielkanocna babka z kuskusu na zielono, z kremem chrzanowym i kolorowymi jajkami przepiórki
Przekąski
Wielkanocne babeczki z kremem chrzanowym i różowymi jajeczkami
Przekąski
Schab w galarecie
Mój imprezowy stół.
Mój imprezowy stół. Może będzie dla Ciebie inspiracją. Dużo fajnych przekąsek...
Odsłon: 482
Wielkanocna babka z kuskusu na zielono, z kremem chrzanowym i kolorowymi jajkami przepiórki
Taka babka z pewnością wyglądem na stole wielkanocnym będzie się wyróżniała i...
Odsłon: 163