Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super pyszna i szybka przekąska
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8555
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3021
Polecam.
Odsłon: 1799
Polecam.
Odsłon: 513
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8555
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3021
Polecam.
Odsłon: 1799
Polecam.
Odsłon: 513
Składniki
Ogórki umyć, osuszyć, obrać i przekroić na pół. Z każdej połówki łyżeczką usunąć gniazdo nasienne. Położyć połówki ogórka na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty. Limonke (cytrynę) umyć, sparzyć, ostudzić, otrzeć skórkę owoc przekroić i wycisnąć sok. Połowę krążków papryki drobno posiekać. Rybę odsączyć z oliwy, rozdrobnić widelcem. Połączyć rybę z posiekaną papryką, skórką i sokiem z limonki, majonezemoraz makaronem. Sałatkę delikatnie wymieszać, doprawić solą i czarnym pieprzem, ponownie wymieszać. Podzielić Sałatkę na 6 części, napełnić nią połówki ogorkow; przybrać pozostałymi krążkami papryki oraz gałązkami natki. Schłodzić w lodówce. Uwaga:ogórka można nie obierać.SMACZNEGO