Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super pyszna i szybka przekąska
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 755
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 178
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31385
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 442
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 755
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 178
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31385
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 442
Składniki
Ogórki umyć, osuszyć, obrać i przekroić na pół. Z każdej połówki łyżeczką usunąć gniazdo nasienne. Położyć połówki ogórka na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty. Limonke (cytrynę) umyć, sparzyć, ostudzić, otrzeć skórkę owoc przekroić i wycisnąć sok. Połowę krążków papryki drobno posiekać. Rybę odsączyć z oliwy, rozdrobnić widelcem. Połączyć rybę z posiekaną papryką, skórką i sokiem z limonki, majonezemoraz makaronem. Sałatkę delikatnie wymieszać, doprawić solą i czarnym pieprzem, ponownie wymieszać. Podzielić Sałatkę na 6 części, napełnić nią połówki ogorkow; przybrać pozostałymi krążkami papryki oraz gałązkami natki. Schłodzić w lodówce. Uwaga:ogórka można nie obierać.SMACZNEGO