Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na ogórki w pełni. Chyba prawi w każdym domu znajduje się duży słój wypełniony po brzegi ogórkami. U mnie też zajmuje on centralne miejsce na kuchennym blacie. Oto mój przepis na ten letni przysmak.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5857
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9687
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 316
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5857
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9687
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 316
Składniki
Ogórki bardzo dobrze umyć. Marchew, chrzan, cebulę oraz czosnek obrać. Liście dokładnie opłukać.
W dużym słoju na dnie kładziemy ząbki czosnku, kawałki chrzanu, części liści i koper, następnie bardzo ciasno układamy ogórki, między nimi dokładamy kawałki marchewek. Następnie ponownie dokładamy liście, koper i kolejną warstwę ogórków.
Przygotowujemy wodę, tyle ile będziemy potrzebować. W gorącej wodzie rozpuszczamy sól kamienną w proporcji 1 łyżka na 1 litr wody. Ostudzoną wodą zalewamy ogórki po same brzegi.
Najlepsze są po 2-3 dniach. Smacznego :)