Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-06-2019
.ten sposób przygotowywania ogórków małosolnych wywodzi się z Rosji. Korciło mnie już w ubiegłym roku żeby je zrobić. Ogóreczki są pyszne, chrupiące, zachowują zielony kolor i smakują tak samo ja zrobione sposobem tradycyjnym w zalewie. Jeśli jeszcze nie robiliście to koniecznie wypróbujcie...
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 888
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 821
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 282
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 888
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 821
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 282
Składniki
ogórki myjemy, osuszamy ręcznikiem i obcinamy im dupki z obu stron. Chrzan, czosnek obieramy i kroimy w słupki. Koper też łamiemy na kilka kawałków ażeby łzawiej nam się w woreczku zmieścił.
Wszystko wkładamy do woreczka, wsypujemy sól i gorczycę. Zamykamy szczelnie worek i potrząsamy aby się wszystko dobrze wymieszało.
Wkładamy do lodówki na 4 godziny, po tym czasie wyjmujemy na blat i w temperaturze pokojowej (nie otwierając!) pozostawiamy na 20 godzin. Po tym czasie ogórki są gotowe do jedzenia...