Do góry

Przekąski Przepis na:

Ogórki nadziane warzywami

Ogórki nadziane warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 120 Ocena: 1048

Dodano:

Odsłon: 3482

Wychodząc na przeciw potrzebom moich domowników, którzy nie tolerują białka i laktozy, stworzyłam nadzienie typowo warzywne, z delikatnym sosem na bazie oleju i soku z cytryny. Wszyscy byli zachwyceni , więc myślę, że Wam również przypadną do gustu

Składniki

5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miseczki wlać olej, mieszając dodawać po kropli soku z cytryny, następnie dodać cukru, soli, pieprzu.

  2. Ogórki obrać, przekroić wzdłuż na pół, a później na kawałki o długości 5-6 cm. Wydrążyć gniazda nasienne.

    Wszystkie warzywa pokroić w drobną kostkę, wymieszać z koperkiem i sosem. Farszem wypełnić łódeczki ogórka, posypać wierzch świeżą rzeżuchą lub ulubionymi kiełkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń