Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z prasy, godny polecenia. Ogórki są naprawdę dobre.
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1265
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1081
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1265
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1081
Składniki
Umyte ogórki pokroić w słupki, cebulę w talarki. Wszystko zasolić `1 garścią soli, na 1 godzinę.
Póżniej: 2 szkl cukru, 2 szkl octu, 1/2 szkl oleju, 2 torebki pieprzu ziołowego. Wymieszac wszystko - ogórki z zalewa, pozostawić na noc. Przemieszac czasem.
Wkładac do słoików, uzupełniac zalewą. Pasteryzować 10-12 minut. Wychodzi około 12 słoików 0,5 litrowych.