Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z prasy, godny polecenia. Ogórki są naprawdę dobre.
Przepis dnia
Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciacho z masa obłędnie orzechową. W mig znik...
Odsłon: 3173
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 170
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 202
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 963
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3106
Przepis dnia
Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciacho z masa obłędnie orzechową. W mig znik...
Odsłon: 3173
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 170
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 202
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 963
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3106
Składniki
Umyte ogórki pokroić w słupki, cebulę w talarki. Wszystko zasolić `1 garścią soli, na 1 godzinę.
Póżniej: 2 szkl cukru, 2 szkl octu, 1/2 szkl oleju, 2 torebki pieprzu ziołowego. Wymieszac wszystko - ogórki z zalewa, pozostawić na noc. Przemieszac czasem.
Wkładac do słoików, uzupełniac zalewą. Pasteryzować 10-12 minut. Wychodzi około 12 słoików 0,5 litrowych.