Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oliwki z nadzieniem to nie tylko smaczna, ale i bardzo efektowna przystawka ;-)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 972
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4250
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 556
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 923
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3857
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 783
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 972
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4250
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 556
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 923
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3857
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 783
Składniki
Masło (miękkie) wymieszaj z drobno posiekanymi filetami anchois, sokiem z cytryny i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Oliwki (całe) wyjmij z zalewy, odsącz na sicie, umieść je w drylownicy ogonkiem do góry i ściśnij "ramiona" narzędzia.
Wcześniej przygotowane i lekko schłodzone w lodówce masełko nałóż do zwiniętej w rożek papierowej torebki.
Weź do ręki torebkę-rożek - jej koniuszek skieruj ku dziurce w oliwce. Przyciskając lekko, wypełnisz oliwkę farszem.
Podaj je na grzance udekorowanej gałązką rozmarynu.