Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oliwki z nadzieniem to nie tylko smaczna, ale i bardzo efektowna przystawka ;-)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3701
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3799
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 364
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 671
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3701
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3799
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 364
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 671
Składniki
Masło (miękkie) wymieszaj z drobno posiekanymi filetami anchois, sokiem z cytryny i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Oliwki (całe) wyjmij z zalewy, odsącz na sicie, umieść je w drylownicy ogonkiem do góry i ściśnij "ramiona" narzędzia.
Wcześniej przygotowane i lekko schłodzone w lodówce masełko nałóż do zwiniętej w rożek papierowej torebki.
Weź do ręki torebkę-rożek - jej koniuszek skieruj ku dziurce w oliwce. Przyciskając lekko, wypełnisz oliwkę farszem.
Podaj je na grzance udekorowanej gałązką rozmarynu.