Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mając w domu placki tortilli, resztki papryki no i oczywiście jajka i inne dodatki postanowiłam zrobić przekąski z tortilli. Tym razem z omletem warzywnym. Przyznaje że przekąska wyszła rewelacyjna i bardzo smaczna.
wykałaczki, patelnia, folia aluminiowa
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7936
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1242
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13710
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7936
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1242
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13710
Składniki
Papryki po umyciu i oczyszczeniu z gniazd nasiennych kroimy w drobną kostkę, to samo robimy z cebulą. Warzywa podsmażamy na rozgrzanym maśle klarownym. Warzywa po podsmażeniu dzielimy 2 części. Każdą część zalewamy roztrzepanymi i doprawionymi lekko solą i pieprzem jajkami. ( tak mamy 2 omlety ) Całość smażymy do całkowitego ścięcia jajek. Placki tortilli rozkładamy, smarujemy majonezem, rozkładamy porwaną na kawałki sałatę lodową. Omlety studzimy, a następnie nakładamy na przygotowane placki tortilli. Całość dość ciasno zwijamy w rulon, spinamy wykałaczkami następnie owijamy folią aluminiową. Chłodzimy w lodówce około 1 -2 godzin. Wyjmujemy i kroimy na kawałki. Gotowe schłodzone przekąski podajemy na stół.