Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mając w domu placki tortilli, resztki papryki no i oczywiście jajka i inne dodatki postanowiłam zrobić przekąski z tortilli. Tym razem z omletem warzywnym. Przyznaje że przekąska wyszła rewelacyjna i bardzo smaczna.
wykałaczki, patelnia, folia aluminiowa
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 95
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 27
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 27
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 95
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 27
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 27
Składniki
Papryki po umyciu i oczyszczeniu z gniazd nasiennych kroimy w drobną kostkę, to samo robimy z cebulą. Warzywa podsmażamy na rozgrzanym maśle klarownym. Warzywa po podsmażeniu dzielimy 2 części. Każdą część zalewamy roztrzepanymi i doprawionymi lekko solą i pieprzem jajkami. ( tak mamy 2 omlety ) Całość smażymy do całkowitego ścięcia jajek. Placki tortilli rozkładamy, smarujemy majonezem, rozkładamy porwaną na kawałki sałatę lodową. Omlety studzimy, a następnie nakładamy na przygotowane placki tortilli. Całość dość ciasno zwijamy w rulon, spinamy wykałaczkami następnie owijamy folią aluminiową. Chłodzimy w lodówce około 1 -2 godzin. Wyjmujemy i kroimy na kawałki. Gotowe schłodzone przekąski podajemy na stół.