Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mając w domu placki tortilli, resztki papryki no i oczywiście jajka i inne dodatki postanowiłam zrobić przekąski z tortilli. Tym razem z omletem warzywnym. Przyznaje że przekąska wyszła rewelacyjna i bardzo smaczna.
wykałaczki, patelnia, folia aluminiowa
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1978
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1658
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2709
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1978
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1658
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2709
Składniki
Papryki po umyciu i oczyszczeniu z gniazd nasiennych kroimy w drobną kostkę, to samo robimy z cebulą. Warzywa podsmażamy na rozgrzanym maśle klarownym. Warzywa po podsmażeniu dzielimy 2 części. Każdą część zalewamy roztrzepanymi i doprawionymi lekko solą i pieprzem jajkami. ( tak mamy 2 omlety ) Całość smażymy do całkowitego ścięcia jajek. Placki tortilli rozkładamy, smarujemy majonezem, rozkładamy porwaną na kawałki sałatę lodową. Omlety studzimy, a następnie nakładamy na przygotowane placki tortilli. Całość dość ciasno zwijamy w rulon, spinamy wykałaczkami następnie owijamy folią aluminiową. Chłodzimy w lodówce około 1 -2 godzin. Wyjmujemy i kroimy na kawałki. Gotowe schłodzone przekąski podajemy na stół.