Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty , delikatny , aromatyczny na gorącą kolację.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1584
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232000
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5080
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1584
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232000
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5080
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić. Paprykę umyć , pokroić w kostkę. Cukinię obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Ser również utrzeć na tarce o grubszych otworach.
Na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić cebulę , smażyć 1 minutę, dodać pieczarki doprawić solą i pieprzem, smażyć 4 minuty, dodać paprykę cukinię, smażyć 2 minuty, pod koniec smażenia dodać zioła polskie.
Jajka wybić, dodać szczyptę soli, ubić na puszysto, dodać mąkę oraz ser , wymieszać, dodać warzywa i jeszcze raz wymieszać. Patelnię posmarować olejem , rozgrzać, wlać ciasto.
Smażyć na wolnym ogniu podnosząc boki aby dobrze upiekł się spód i ściął wierzch.
Poruszać energicznie całą patelnią i lekko podrzucając odwrócić.
Smażyć jeszcze chwilę aby podpiekła się odwrócona strona. Wyłożyć na talerz.
Podzielić na porcje , podawać jak kto lubi, z keczupem, musztardą, lub jak kto lubi.