Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty , delikatny , aromatyczny na gorącą kolację.
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 277
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 3767
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 361
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29349
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 277
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 3767
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 361
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29349
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić. Paprykę umyć , pokroić w kostkę. Cukinię obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Ser również utrzeć na tarce o grubszych otworach.
Na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić cebulę , smażyć 1 minutę, dodać pieczarki doprawić solą i pieprzem, smażyć 4 minuty, dodać paprykę cukinię, smażyć 2 minuty, pod koniec smażenia dodać zioła polskie.
Jajka wybić, dodać szczyptę soli, ubić na puszysto, dodać mąkę oraz ser , wymieszać, dodać warzywa i jeszcze raz wymieszać. Patelnię posmarować olejem , rozgrzać, wlać ciasto.
Smażyć na wolnym ogniu podnosząc boki aby dobrze upiekł się spód i ściął wierzch.
Poruszać energicznie całą patelnią i lekko podrzucając odwrócić.
Smażyć jeszcze chwilę aby podpiekła się odwrócona strona. Wyłożyć na talerz.
Podzielić na porcje , podawać jak kto lubi, z keczupem, musztardą, lub jak kto lubi.