Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry omlet może posłużyć za śniadanie, obiad lub kolację.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1302
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1087
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1302
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1087
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Składniki
Szynkę drobno kroimy. Szczypiorek siekamy. Jajka roztrzepujemy, dodajemy mleka i mąkę, dokładnie roztrzepujemy – ja użyłam miksera, by napowietrzyć masę, solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy szynkę oraz szczypiorek, mieszamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, następnie wylewamy na nią masę. Smażymy do zarumienienia i obracamy delikatnie na drugą stronę.