Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorące danie na kolację ,które z apetytem zje każdy.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8453
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 532
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8453
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 532
Składniki
Białka oddzielić od żółtek.Żółtka rozkłócić z mlekiem ,dodać mąkę, wymieszać.Białka ubić na sztywno,dodać do masy jajecznej, wymieszać.Do całości dodać połowę ściętego szczypiorku.
Patelnię rozgrzać ,dodać masło,na rozpuszczone masło wyłożyć masę jajeczną.Smażyć na średnim ogniu do zrumienienia.Odwrócić na drugą stronę i smażyć na rumiano.
Wyłożyć na talerz dodać osączone z zalewy szparagi.Szparagów dodać tyle ,ile kto lubi.Lekko zawinąć polać keczupem lub posmarować musztardą zgodnie z upodobaniem,posypać szczypiorkiem.