Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 140
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1309
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 81
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 140
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1309
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 81
Składniki
Najpierw surowy bób obieramy z łupin. Jest to żmudna, dość pracochłonna czynność. Zagotowujemy wodę w garnku, solimy i do wrzątku wrzucamy obrany bób. Gotujemy 3-4 min. Odcedzamy. Cebulę kroimy w piórka, czosnek drobno siekamy a papryczkę chilli kroimy w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Na gorący olej wrzucamy cebulę. Mieszamy. Po chwili wrzucamy czosnek oraz papryczkę chilli. Doprawiamy pieprzem. Mieszając, smażymy ok 2 minut y. Dodajemy pastę curry, wodę oraz bób. Następnie doprawiamy sosem rybnym i cukrem. Smażymy na dużym ogniu kolejne 2 minuty.