Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6206
Przepisów na krem z dyni jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Przygotowa...
Odsłon: 56
Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Odsłon: 117
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6206
Przepisów na krem z dyni jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Przygotowa...
Odsłon: 56
Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Odsłon: 117
Składniki
Najpierw surowy bób obieramy z łupin. Jest to żmudna, dość pracochłonna czynność. Zagotowujemy wodę w garnku, solimy i do wrzątku wrzucamy obrany bób. Gotujemy 3-4 min. Odcedzamy. Cebulę kroimy w piórka, czosnek drobno siekamy a papryczkę chilli kroimy w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Na gorący olej wrzucamy cebulę. Mieszamy. Po chwili wrzucamy czosnek oraz papryczkę chilli. Doprawiamy pieprzem. Mieszając, smażymy ok 2 minut y. Dodajemy pastę curry, wodę oraz bób. Następnie doprawiamy sosem rybnym i cukrem. Smażymy na dużym ogniu kolejne 2 minuty.