Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybka i smaczna przekąska na ciepło. Połączenie pomidorów, mozarelli oraz kurczaka owocuje wspaniałym smakiem.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8117
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 395
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8117
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 395
Składniki
Pokroić pierś z kurczaka na małe, centymetrowe plasterki
Na patelni podgrzać oliwę z oliwek, następnie wrzucić kurczaka smażyć aż do uzyskania złocistego koloru, pod koniec dodać pieprz cayenne
Pomidory umyć i pokroić w plasterki, mozarelle również pokroić w plasterki
Bułkę przekroić wzdłuż, każdą z części skropić oliwą
Wypełnić bułkę kurczakiem, pomidorem i mozarella włożyć do piekarnika (lub tostera) na około 5 minut
Po podgrzaniu bułki posypać świeżą bazylią