Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra przekąska dla lubiących orzechy U mnie jest to przekąska,ale jest to też fajny dodatek do ciast.
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 321
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1675
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 321
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1675
Składniki
Orzech rozkładam na blachę i piekę w 190 stopniach przez 10 minut.W trakcie pieczenia mieszam 2 razy.
Na patelni o grubym dnie rozpuszczam masło,wlewam wodę i wsypuje cukier.Ciągle mieszam.
Gdy już cukier jest prawie rozpuszczony wsypuję orzechy.Mieszam aż orzechy "pochłoną"cały cukier.
Wysypuję z patelni na blachę i studzę.