Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra przekąska dla lubiących orzechy U mnie jest to przekąska,ale jest to też fajny dodatek do ciast.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12122
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1357
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12810
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4375
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12122
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1357
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12810
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4375
Składniki
Orzech rozkładam na blachę i piekę w 190 stopniach przez 10 minut.W trakcie pieczenia mieszam 2 razy.
Na patelni o grubym dnie rozpuszczam masło,wlewam wodę i wsypuje cukier.Ciągle mieszam.
Gdy już cukier jest prawie rozpuszczony wsypuję orzechy.Mieszam aż orzechy "pochłoną"cały cukier.
Wysypuję z patelni na blachę i studzę.