Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące i efektowne ciasteczka. Nie są za słodkie mimo nadzienia ponieważ ciasto z którego są zrobione nie jest słodkie. Niestety przepis tylko dla tych którzy posiadają foremkę do wypieku a raczej smażenia orzeszków (nie jest trudno taką dostać).
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 599
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12120
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13501
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2752
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 599
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12120
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13501
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2752
Składniki
Wszystkie produkty wymieszać i zagnieść ciasto w kule. Kawałeczki odrywać wkładać do nagranej formy i obsmażać z obu stron na rumiano.
Puszkę z mlekiem włożyć do garnka, zalać wodą i gotować 2 godz. Następnie jeszcze ciepłe mleko nakładać do połówek orzeszków i sklejać. Smacznego