Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące i efektowne ciasteczka. Nie są za słodkie mimo nadzienia ponieważ ciasto z którego są zrobione nie jest słodkie. Niestety przepis tylko dla tych którzy posiadają foremkę do wypieku a raczej smażenia orzeszków (nie jest trudno taką dostać).
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1727
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8271
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 710
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252688
Polecam.
Odsłon: 1373
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1727
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8271
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 710
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252688
Polecam.
Odsłon: 1373
Składniki
Wszystkie produkty wymieszać i zagnieść ciasto w kule. Kawałeczki odrywać wkładać do nagranej formy i obsmażać z obu stron na rumiano.
Puszkę z mlekiem włożyć do garnka, zalać wodą i gotować 2 godz. Następnie jeszcze ciepłe mleko nakładać do połówek orzeszków i sklejać. Smacznego