Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące i efektowne ciasteczka. Nie są za słodkie mimo nadzienia ponieważ ciasto z którego są zrobione nie jest słodkie. Niestety przepis tylko dla tych którzy posiadają foremkę do wypieku a raczej smażenia orzeszków (nie jest trudno taką dostać).
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104418
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2030
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5899
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5897
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104418
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2030
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5899
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5897
Składniki
Wszystkie produkty wymieszać i zagnieść ciasto w kule. Kawałeczki odrywać wkładać do nagranej formy i obsmażać z obu stron na rumiano.
Puszkę z mlekiem włożyć do garnka, zalać wodą i gotować 2 godz. Następnie jeszcze ciepłe mleko nakładać do połówek orzeszków i sklejać. Smacznego