Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja cała rodzinka lubi śledzie i ryby pod każdą postacią. Dzisiaj chcę się podzielić z Wami nowym przepisem na bardzo pyszne śledzie zielone w ostrym sosie pomidorowym. Polecam
rondel, nóż, tarka, łyżka, szklanka,
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 231
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 153
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 890
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 231
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 153
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 890
Składniki
Na patelnię wlać 50 ml. oleju, podsmażyć na nim pokrojone w piórka cebule, podsmażać do zeszklenia. Następnie dodać starte na tarce o dużych oczkach jarzyny i pokrojony cienko w plastry por. Wlać wodę i podsmażać na średnim ogniu około 8- 10 minut. co jakiś czas mieszając. Doprawić pieprzem i solą, gałką muszkatołową , papryką ostrą oraz dodać liście i ziele angielskie. Gdy warzywa będą prawie miękkie dodać koncentrat pomidorowy, ketchup oraz pulpę pomidorową z bazylią. Podsmażać jeszcze chwilę i w razie potrzeby doprawić jeszcze do ostrego smaku. Smacznego.
Przygotowanie składników.
Przygotowanie sosu.
Sos gotowy .