Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja cała rodzinka lubi śledzie i ryby pod każdą postacią. Dzisiaj chcę się podzielić z Wami nowym przepisem na bardzo pyszne śledzie zielone w ostrym sosie pomidorowym. Polecam
rondel, nóż, tarka, łyżka, szklanka,
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 19
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 525
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Odsłon: 101
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 535
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 19
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 525
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Odsłon: 101
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 535
Składniki
Na patelnię wlać 50 ml. oleju, podsmażyć na nim pokrojone w piórka cebule, podsmażać do zeszklenia. Następnie dodać starte na tarce o dużych oczkach jarzyny i pokrojony cienko w plastry por. Wlać wodę i podsmażać na średnim ogniu około 8- 10 minut. co jakiś czas mieszając. Doprawić pieprzem i solą, gałką muszkatołową , papryką ostrą oraz dodać liście i ziele angielskie. Gdy warzywa będą prawie miękkie dodać koncentrat pomidorowy, ketchup oraz pulpę pomidorową z bazylią. Podsmażać jeszcze chwilę i w razie potrzeby doprawić jeszcze do ostrego smaku. Smacznego.
Przygotowanie składników.
Przygotowanie sosu.
Sos gotowy .