Przekąski Przepis na:
Owoce zapiekane pod owsianą kruszonką

Przepisów i artykułów: 146 Ocena: 1192
Dodano: 18.10.2018
Odsłon: 380
Składniki
- płatki (owsiane, żytnie, orkiszowe) - 60 gram
- olej kokosowy - 1 łyżka
- kokos - 1 łyżka
- cukier - 1 łyżka
- Owoce:
- u mnie 2 jabłka i 2 gruszki, ale mogą być też śliwki, brzoskwinie
- Garść bakalii - u mnie rodzynki i żurawina
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Płatki, olej, cukier i kokos miksujemy blenderem.
Do kokilek wkładamy obrane i pokrojone owoce ( na 4 kokilki użyłam 2 jabłka i 2 gruszki). Dorzucamy bakalie
Posypujemy kruszonką i zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach przez ok 15 minut.
-
Podajemy od razu, ciepłe - wtedy jest najlepsze. To idealny ciepły deser na zimne jesienne wieczory
Komentarze do przepisu (3)

SlodkoSlodka83 18 października 2018Zgłoś do usunięcia
Super :-)0 Kto głosował? | Odpowiedz

gochna55 18 października 2018Zgłoś do usunięcia
No i pomysł na wspaniały deser. :):) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz