Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podzielę się z Wami moim przepisem na zdrowe owsiane ciasteczka które uwielbiamy i które nawet mój mąż zjada ze smakiem, a za zdrowymi rzeczami nie przepada :) idealnie zastępują posiłek czy to na wycieczce czy w pracy, szkole czy nawet w domu.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2165
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 131
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 227
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2165
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 131
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 227
Składniki
Mąkę, płatki owsiane, sodę i cukier wymieszać razem w troszkę wyższej misce. Dodać roztopione i wystudzone masło, wbić jajko i wszystko razem wymieszać. Na końcu dodać pokrojone orzeszki, czekoladę i żurawinę, krótko wymieszać - ręcznie lub mikserem. Użyłam mąki pełnoziarnistej więc do ciasta musiałam dodać 2-3 łyżki jogurtu naturalnego, ponieważ było za bardzo sypkie. Z ciasta w dłoniach - najlepiej zwilżonych, formować niewielkie kulki, lekko spłaszczyć i układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem i posypanej mąką. Pieczemy w temperaturze 170st. C przez ok.16 minut. Po wyjęciu z piekarnika chwilę odczekać, aż przestygną na blaszce i lekko stwardnieją. Smacznego!