Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
warto było wstać o godz. 4 :)) Z podanej porcji wyszło mi 128 pączków.
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 263
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 11
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 5700
Pączki słodkie dzięki startemu burakowi, więc dodajemy mniej cukru.
Odsłon: 3
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 6274
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 263
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 11
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 5700
Pączki słodkie dzięki startemu burakowi, więc dodajemy mniej cukru.
Odsłon: 3
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 6274
Składniki
Do dużej miski wsypać mąkę w środku zrobić dołek i wsypać cukier, pokruszone drożdże i 1/2 litra letniego mleka. Odstawić na 15 minut. Następnie dodać jajka, sól, roztopione masło, starte skórki z cytryny i pomarańczy, spirytus lub ocet i wyrabiać ciasto. W czasie wyrabiania stopniowo dodawać letnie mleko. Nie wlewać od razu całego mleka żeby czasem ciasto nie wyszło za rzadkie w miarę potrzeby. Ciasto odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto już wyrośnie robimy pączki, każdy ma swój sposób ja tym razem brałam część ciasta rozwałkowywałam na stolnicy nie za cienko na grubość tak ok 1 cm i szklanką wykrawałam pączki, układałam na ściereczce do wyrośnięcia. Smażyć na rozgrzanym smalcu z obu stron. Wyciągać na ręcznik papierowy żeby obciekły z nadmiaru tłuszczu i szprycą wciskać do środka marmoladę, udekorować czym kto lubi. Smacznego