Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy pomysł na obiad :-)
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
CIASTO:
Ziemniaki ugotować w słonej wodzie, wystudzić i przecisnąć przez praskę.
Następnie do ziemniaków dodać mąkę żółtka sól i pieprz - wyrobić (jeśli ciasto jest zbyt mokre - dodać jeszcze odrobinę mąki).
MIĘSO:
Filet z kurczaka pokroić w kostkę i wrzucić do garnka, następnie w 2 szklankach gorącej wody rozpuścić kostkę rosołową i zalać kurczaka - gotować do całkowitego odparowania wody. Wystudzić.
Następnie zmielić, dodać jajko i doprawić pieprzem i solą - wymieszać.
Ciasto rozwałkować (nie za cienko), kroić kwadraty i nakładać mięso. Sklejać dokładnie i formując kulki.
Pączki wrzucać do rozgrzanego na patelni oleju, smażyć na złocistobrązowy kolor. Podawać na gorąco.
SMACZNEGO!