Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy pomysł na obiad :-)
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 23
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 91
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10301
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 101
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 913
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 23
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 91
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10301
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 101
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 913
Składniki
CIASTO:
Ziemniaki ugotować w słonej wodzie, wystudzić i przecisnąć przez praskę.
Następnie do ziemniaków dodać mąkę żółtka sól i pieprz - wyrobić (jeśli ciasto jest zbyt mokre - dodać jeszcze odrobinę mąki).
MIĘSO:
Filet z kurczaka pokroić w kostkę i wrzucić do garnka, następnie w 2 szklankach gorącej wody rozpuścić kostkę rosołową i zalać kurczaka - gotować do całkowitego odparowania wody. Wystudzić.
Następnie zmielić, dodać jajko i doprawić pieprzem i solą - wymieszać.
Ciasto rozwałkować (nie za cienko), kroić kwadraty i nakładać mięso. Sklejać dokładnie i formując kulki.
Pączki wrzucać do rozgrzanego na patelni oleju, smażyć na złocistobrązowy kolor. Podawać na gorąco.
SMACZNEGO!