Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy pomysł na obiad :-)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4447
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12063
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6857
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5629
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4447
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12063
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6857
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5629
Składniki
CIASTO:
Ziemniaki ugotować w słonej wodzie, wystudzić i przecisnąć przez praskę.
Następnie do ziemniaków dodać mąkę żółtka sól i pieprz - wyrobić (jeśli ciasto jest zbyt mokre - dodać jeszcze odrobinę mąki).
MIĘSO:
Filet z kurczaka pokroić w kostkę i wrzucić do garnka, następnie w 2 szklankach gorącej wody rozpuścić kostkę rosołową i zalać kurczaka - gotować do całkowitego odparowania wody. Wystudzić.
Następnie zmielić, dodać jajko i doprawić pieprzem i solą - wymieszać.
Ciasto rozwałkować (nie za cienko), kroić kwadraty i nakładać mięso. Sklejać dokładnie i formując kulki.
Pączki wrzucać do rozgrzanego na patelni oleju, smażyć na złocistobrązowy kolor. Podawać na gorąco.
SMACZNEGO!