Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy pomysł na obiad :-)
CIASTO:
Ziemniaki ugotować w słonej wodzie, wystudzić i przecisnąć przez praskę.
Następnie do ziemniaków dodać mąkę żółtka sól i pieprz - wyrobić (jeśli ciasto jest zbyt mokre - dodać jeszcze odrobinę mąki).
MIĘSO:
Filet z kurczaka pokroić w kostkę i wrzucić do garnka, następnie w 2 szklankach gorącej wody rozpuścić kostkę rosołową i zalać kurczaka - gotować do całkowitego odparowania wody. Wystudzić.
Następnie zmielić, dodać jajko i doprawić pieprzem i solą - wymieszać.
Ciasto rozwałkować (nie za cienko), kroić kwadraty i nakładać mięso. Sklejać dokładnie i formując kulki.
Pączki wrzucać do rozgrzanego na patelni oleju, smażyć na złocistobrązowy kolor. Podawać na gorąco.
SMACZNEGO!
Dzisiaj przyszedł czas na pierogi z mięsem, których już bardzo dawno nie jadł...
Odsłon: 56487
Przepis dnia
Jak odmienić nudne ziemniaki?:) Faszerując je! W mojej wersji farszem jest mi...
Odsłon: 17406
Kto powiedział,że pączki mogą być tylko w wersji na słodko? Ja postanowiłam n...
Odsłon: 1471
Na wielu stołach w niedzielę gości rosół. Głównie drobiowy. Zazwyczaj wtedy z...
Odsłon: 2180
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 54
Oj jak dawno zabierałam się za zrobienie tych pierożków z ciastem szpinakowym...
Odsłon: 67
Na wielu stołach w niedzielę gości rosół. Głównie drobiowy. Zazwyczaj wtedy z...
Odsłon: 2180
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 54
Oj jak dawno zabierałam się za zrobienie tych pierożków z ciastem szpinakowym...
Odsłon: 67
Składniki
CIASTO:
Ziemniaki ugotować w słonej wodzie, wystudzić i przecisnąć przez praskę.
Następnie do ziemniaków dodać mąkę żółtka sól i pieprz - wyrobić (jeśli ciasto jest zbyt mokre - dodać jeszcze odrobinę mąki).
MIĘSO:
Filet z kurczaka pokroić w kostkę i wrzucić do garnka, następnie w 2 szklankach gorącej wody rozpuścić kostkę rosołową i zalać kurczaka - gotować do całkowitego odparowania wody. Wystudzić.
Następnie zmielić, dodać jajko i doprawić pieprzem i solą - wymieszać.
Ciasto rozwałkować (nie za cienko), kroić kwadraty i nakładać mięso. Sklejać dokładnie i formując kulki.
Pączki wrzucać do rozgrzanego na patelni oleju, smażyć na złocistobrązowy kolor. Podawać na gorąco.
SMACZNEGO!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Nadziewane ziemniaczki z grilla
Przekąski
Wątrobowy torcik
Przekąski
Parówki z serwem otulone boczkiem
Przekąski
Jak gotować Szparagi?? Przepis na szparagi z sosem Holenderskim i Szynką Parmeńską
Nadziewane ziemniaczki z grilla
Dzisiaj polecam ziemniaczki nadziewane pysznościami, a następnie grillowane n...
Odsłon: 121
Wątrobowy torcik
Torcik z wątroby przełożony pysznym farszem smakuje wybornie. Dla smakoszy w...
Odsłon: 47