Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite i proste w przygotowaniu danie z kurczaka świetnie nadające się na spotkanie z przyjaciółmi.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 430
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 399
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1490
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5745
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 430
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 399
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1490
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5745
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę na następnie podsmażamy ok 5. min na łyżeczce oliwy wraz z odrobiną surowej kiełbasy dla smaku. Dodajemy kolejno pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną, seler naciowy, trzy łyżeczki pesto oraz łyżeczkę przecieru pomidorowego. Całość przyprawiamy i dusimy do miękkości.
Następnie przygotowany wcześnie wystudzony farsz zawijamy w formie małych paczuszek w ciasto francuskie i pieczemy w piekarniku na ok 180 stopni 20 min.
Na talerzach rozkładamy warstwę z rukoli, którą skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny i smarujemy odrobiną pesto. Całość posypujemy żółtym serem lub parmezanem. Po upieczeniu na wcześniej przygotowaną pierzynkę wykładamy paczuszki i gotowe.