Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paluchy drożdżowe można podawać jako dodatek do zup typu krem. Świetnie sprawdzają się także jako przystawka przed daniem głównym lub jako imprezowa przekąska.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 675
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 376
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 79
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 58
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 24
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 675
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 376
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 79
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 58
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 24
Składniki
Drożdże wkrusz do miski, wsyp cukier i zalej ciepłą wodą. Wszystko dokładnie wymieszaj. Dodaj mąkę, sól i oliwę. Całość ponowie wymieszaj, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 1 godzinę do wystygnięcia.
Po upływie czasu ciasto wyłóż na stolnicę posypaną mąką i zacznij wyrabiać. Gdy będzie elastyczne podziel na 6 części. Każdą z nich uformuj w wałek.
Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch każdego z paluchów obsyp solą i ziołami. Piecz w 200 stopniach C przez około 20 minut.