Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paluchy drożdżowe można podawać jako dodatek do zup typu krem. Świetnie sprawdzają się także jako przystawka przed daniem głównym lub jako imprezowa przekąska.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 123
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9364
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 984
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 123
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9364
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 984
Składniki
Drożdże wkrusz do miski, wsyp cukier i zalej ciepłą wodą. Wszystko dokładnie wymieszaj. Dodaj mąkę, sól i oliwę. Całość ponowie wymieszaj, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 1 godzinę do wystygnięcia.
Po upływie czasu ciasto wyłóż na stolnicę posypaną mąką i zacznij wyrabiać. Gdy będzie elastyczne podziel na 6 części. Każdą z nich uformuj w wałek.
Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch każdego z paluchów obsyp solą i ziołami. Piecz w 200 stopniach C przez około 20 minut.