Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paluchy drożdżowe można podawać jako dodatek do zup typu krem. Świetnie sprawdzają się także jako przystawka przed daniem głównym lub jako imprezowa przekąska.
Kurczak pod pierzynką to kolejny mój pomysł na pyszny i prosty obiad. Sos pom...
Odsłon: 3080
schab z oscypkiem ,konfitura żurawiną ziemniaczkami i zasmażana kapusta
Odsłon: 197
W tej wersji spaghetti z mięsem mielonym zaskoczy ciebie i bliskich. Sporo wa...
Odsłon: 2319
Kurczak pod pierzynką to kolejny mój pomysł na pyszny i prosty obiad. Sos pom...
Odsłon: 3080
schab z oscypkiem ,konfitura żurawiną ziemniaczkami i zasmażana kapusta
Odsłon: 197
W tej wersji spaghetti z mięsem mielonym zaskoczy ciebie i bliskich. Sporo wa...
Odsłon: 2319
Składniki
Drożdże wkrusz do miski, wsyp cukier i zalej ciepłą wodą. Wszystko dokładnie wymieszaj. Dodaj mąkę, sól i oliwę. Całość ponowie wymieszaj, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 1 godzinę do wystygnięcia.
Po upływie czasu ciasto wyłóż na stolnicę posypaną mąką i zacznij wyrabiać. Gdy będzie elastyczne podziel na 6 części. Każdą z nich uformuj w wałek.
Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch każdego z paluchów obsyp solą i ziołami. Piecz w 200 stopniach C przez około 20 minut.