Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paluchy drożdżowe można podawać jako dodatek do zup typu krem. Świetnie sprawdzają się także jako przystawka przed daniem głównym lub jako imprezowa przekąska.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8428
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 514
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8428
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 514
Składniki
Drożdże wkrusz do miski, wsyp cukier i zalej ciepłą wodą. Wszystko dokładnie wymieszaj. Dodaj mąkę, sól i oliwę. Całość ponowie wymieszaj, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 1 godzinę do wystygnięcia.
Po upływie czasu ciasto wyłóż na stolnicę posypaną mąką i zacznij wyrabiać. Gdy będzie elastyczne podziel na 6 części. Każdą z nich uformuj w wałek.
Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch każdego z paluchów obsyp solą i ziołami. Piecz w 200 stopniach C przez około 20 minut.