Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paluchy serowe są świetną przekąską idealną na imprezę. U mnie zawsze sprawdzają się takie rzeczy. Dzieci je uwielbiają, Bardzo proste w przygotowaniu. Poniżej przepis na 8 sztuk. Zachęcam do spróbowania :-)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 976
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4596
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1244
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 976
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4596
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1244
Składniki
Drożdże rozpuścić w wodzie z dodatkiem cukru. Resztę składników przełożyć do miski i wlać zaczyn. Wyrobić elastyczne ciasto (ok. 10 minut wyrabiania), w razie potrzeby dodać wody lub mąki. Miskę przykryć folią spożywczą i odstawić do wyrośnięcia na ok. godzinę. Wyrośnięte ciasto przełożyć na blat podsypany mąką i ponownie krótko wyrobić. Następnie rozwałkować na cienki prostokąt i podzielić na 8 równych pasków, czyli przeciąć na 4 części wzdłuż i całość na pół (dokładnie wszystko widać na dołączonym filmiku. Na każdy kawałek nałożyć ser, zwinąć w rulonik i dokładnie docisnąć, żeby ser nie wypłynął. Paluchy przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posmarować rozbełtanym jajkiem wymieszanym z odrobiną mleka. Posypać ziarenkami i włożyć do piekarnika nagrzanego do 220 stopni, piec ok. 10-15 minut do zrumienienia. SMACZNEGO!!! Filmik z przepisem znajdziesz również na YouTube .