Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paluchy serowe są świetną przekąską idealną na imprezę. U mnie zawsze sprawdzają się takie rzeczy. Dzieci je uwielbiają, Bardzo proste w przygotowaniu. Poniżej przepis na 8 sztuk. Zachęcam do spróbowania :-)
Drożdże rozpuścić w wodzie z dodatkiem cukru. Resztę składników przełożyć do miski i wlać zaczyn. Wyrobić elastyczne ciasto (ok. 10 minut wyrabiania), w razie potrzeby dodać wody lub mąki. Miskę przykryć folią spożywczą i odstawić do wyrośnięcia na ok. godzinę.
Wyrośnięte ciasto przełożyć na blat podsypany mąką i ponownie krótko wyrobić. Następnie rozwałkować na cienki prostokąt i podzielić na 8 równych pasków, czyli przeciąć na 4 części wzdłuż i całość na pół (dokładnie wszystko widać na dołączonym filmiku.
Na każdy kawałek nałożyć ser, zwinąć w rulonik i dokładnie docisnąć, żeby ser nie wypłynął. Paluchy przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posmarować rozbełtanym jajkiem wymieszanym z odrobiną mleka. Posypać ziarenkami i włożyć do piekarnika nagrzanego do 220 stopni, piec ok. 10-15 minut do zrumienienia.
SMACZNEGO!!!
Filmik z przepisem znajdziesz również na YouTube .
Puszysty biszkopt przykryty masą kokosową, z dużą ilością truskawek. Lekki, o...
Odsłon: 2998
Bardzo smaczne swojskie kabanosy zrobione z mięsa z szynki wieprzowej i łopat...
Odsłon: 2614
Odświętne ciasto na niedzielę jest długotrwałe w przygotowaniu, choć wcale ni...
Odsłon: 84
Dzisiaj zapraszam na bardzo prosty, klasyczny, letni deser z owoców, bez i bi...
Odsłon: 75
Puszysty biszkopt przykryty masą kokosową, z dużą ilością truskawek. Lekki, o...
Odsłon: 2998
Bardzo smaczne swojskie kabanosy zrobione z mięsa z szynki wieprzowej i łopat...
Odsłon: 2614
Odświętne ciasto na niedzielę jest długotrwałe w przygotowaniu, choć wcale ni...
Odsłon: 84
Dzisiaj zapraszam na bardzo prosty, klasyczny, letni deser z owoców, bez i bi...
Odsłon: 75
Składniki
Drożdże rozpuścić w wodzie z dodatkiem cukru. Resztę składników przełożyć do miski i wlać zaczyn. Wyrobić elastyczne ciasto (ok. 10 minut wyrabiania), w razie potrzeby dodać wody lub mąki. Miskę przykryć folią spożywczą i odstawić do wyrośnięcia na ok. godzinę. Wyrośnięte ciasto przełożyć na blat podsypany mąką i ponownie krótko wyrobić. Następnie rozwałkować na cienki prostokąt i podzielić na 8 równych pasków, czyli przeciąć na 4 części wzdłuż i całość na pół (dokładnie wszystko widać na dołączonym filmiku. Na każdy kawałek nałożyć ser, zwinąć w rulonik i dokładnie docisnąć, żeby ser nie wypłynął. Paluchy przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posmarować rozbełtanym jajkiem wymieszanym z odrobiną mleka. Posypać ziarenkami i włożyć do piekarnika nagrzanego do 220 stopni, piec ok. 10-15 minut do zrumienienia. SMACZNEGO!!! Filmik z przepisem znajdziesz również na YouTube .
Przepisy Przekąski
Przekąski
Zapiekanka z pieczarkami i mozarellą
Przekąski
Kalmary z grilla
Przekąski
Warzywno - grzybowe pierożki
Przekąski
Szparagi w cieście francuskim. Szybka i prosta przekąska
Zapiekanka z pieczarkami i mozarellą
To taki domowy fastfood, może być na obiad, śniadanie, kolację
Odsłon: 102
Kalmary z grilla
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 66