Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paluszki czosnkowe to super danie na imprezy i nie tylko. Ostatnio przygotowałam je na spotkanie ze znajomymi i to okazało się super trafieniem. Bardzo szybko zniknęły a goście pytali o więcej. Polecam serdecznie.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 465
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 183
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 465
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 183
Składniki
Do mniejszej miseczki wlewam wodę i kruszę drożdże. Dodaję cukier, mieszam i odstawiam na 5 minut. Do miski dodaję mąkę, zaczyn, sól i wyrabiam ciasto. Odstawiam na 40 minut. Masło łączę z pokrojoną natką pietruszki, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i solą. Jeśli masło jest zbyt twarde wkładam na kilka sekund do mikrofalówki. Po 40 minutach ciasto wałkuję na dość cienki placek. Staram się by był prostokątny. Placek smaruję masełkiem czosnkowym. Posypuję serem żółtym a następnie kroję na małe prostokąty. Piekarnik nagrzewam na 200 stopni. Tak przygotowane paluszki piekę ok. 25 minut by się zarumieniły. Jeśli czosnek będzie się zbyt szybko zapiekał można zmniejszyć moc piekarnika.