Do góry

Przekąski Przepis na:

Paluszki drobiowe

Paluszki drobiowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 2852

Dodano:

Odsłon: 22634

Pyszne na ciepło jak i na zimno.Najlepiej smakują w wersji "DLA DOROSŁYCH"

Składniki

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • mleko, 50 ml
  • piwo, 250 ml
  • mąka, pół szklanki
  • carry, szczypta
  • pieprz, sól, ostra papryka w proszku
3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Paluszki drobiowe

Przygotowanie

  1. Pierś kroimy na paski,przyprawiamy solą,curry i pieprzem.Piwo,mleko,mąke mieszamy razem tak aby powstało gęste ciasto.Fileta obtaczamy w cieście piwnym i smażymy na zloto.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kajeczka 02 stycznia 2010 Paluszki były przepyszne. Gościom bardzo smakowały. Polecam i pozdrawiam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Groszek 30 grudnia 2009 uwielbiam. Bardzo smaczna i znana potrawa. Polecam. Fajnie, że ktoś zaieścił ten przepis..... godny polecenia.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń