Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to zdecydowanie najszybsza i najbardziej uniwersalna przekąska pod słońcem. Paluszki z ciasta francuskiego z różnymi posypkami mogą być podawane w wielu wersjach: na słono/pikantnie jako dodatek do zup lub na słodko jako podwieczorek. Mogą stanowić także pyszną alternatywę dla zwykłych paluszków z solą/makiem lub sezamem. Wybór dodatków zależy tylko od naszego gustu i smaku.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 882
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22958
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15373
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 882
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22958
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15373
Składniki
Ciasto francuskie rozkładamy na stolnicy. Posypujemy pieprzem, solą, ziołami prowansalskimi i papryką. Delikatnie przeciągamy wałkiem po cieście by ziarniste składniki, dobrze połączyły się z podstawowym ciastem. Kto lubi mak/sezam może ich użyć jako dodatków.
Ostrym nożem kroimy ciasto w cienkie paski, które następnie zwijamy w ruloniki.
Paluchy układamy na blaszce i wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni C) na około 10-15 min.
Smacznego!