Do góry

Przekąski Przepis na:

Paluszki z mozarelli

Paluszki z mozarelli

Autor:

Przepisów i artykułów: 84 Ocena: 1112

Dodano:

Odsłon: 296

Przekąska, którą przygotujesz w zaledwie kilka chwil. Idealna na spotkania ze znajomymi. Poznaj nasz przepis!

Składniki

  • mozarella (twarda) 300 g
  • bułka tarta 100 g
  • jajko (L) 1 szt.
  • mąka 4 łyżki
  • olej do smażenia
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Paluszki z mozarelli

Przygotowanie

  1. Mozzarellę pokroić w słupki, otaczać w mące, następnie panierować w jajku i bułce tartej.

  2. Umieścić w zamrażalce na 30 minut.

  3. Rozgrzać olej, smażyć paluszki na złoto w głębokim tłuszczu.

  4. Podawać na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń