Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) Kuchnia rosyjska. Pampuszki czyli knedle ziemniaczane.
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 68
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1974
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 396
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 451
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 753
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 68
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1974
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 396
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 451
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 753
Składniki
Surowe ziemniaki starłem na tarce , połączyłem z ugotowanymi ziemniakami , dodałem pozostałe składniki , wyrobiłem na jednolitą masę . Twaróg wymieszałem ze szczypiorkiem , posoliłem. Z ciasta uformowałem niewielkie placuszki. Na każdym ułożyłem porcję nadzienia , zlepiłem dokładnie , utoczyłem kulki. Na głębokiej patelni rozgrzałem olej. Wrzuciłem pampuszki na gorący tłuszcz i smażyłem aż do zrumienienia. Te chrupiące rosyjskie knedle ziemniaczane najczęściej nadziewane są białym serem , można je faszerować innymi ulubionymi pysznościami , np. duszonymi warzywami , serem pleśniowym z orzechami , fetą lub szpinakiem. Ja wykorzystałem ser , który został z wczorajszej przekąski łososiowej.