Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) Kuchnia rosyjska. Pampuszki czyli knedle ziemniaczane.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2109
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421377
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2057
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2109
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421377
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2057
Składniki
Surowe ziemniaki starłem na tarce , połączyłem z ugotowanymi ziemniakami , dodałem pozostałe składniki , wyrobiłem na jednolitą masę . Twaróg wymieszałem ze szczypiorkiem , posoliłem. Z ciasta uformowałem niewielkie placuszki. Na każdym ułożyłem porcję nadzienia , zlepiłem dokładnie , utoczyłem kulki. Na głębokiej patelni rozgrzałem olej. Wrzuciłem pampuszki na gorący tłuszcz i smażyłem aż do zrumienienia. Te chrupiące rosyjskie knedle ziemniaczane najczęściej nadziewane są białym serem , można je faszerować innymi ulubionymi pysznościami , np. duszonymi warzywami , serem pleśniowym z orzechami , fetą lub szpinakiem. Ja wykorzystałem ser , który został z wczorajszej przekąski łososiowej.