Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) Kuchnia rosyjska. Pampuszki czyli knedle ziemniaczane.
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 793
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 37
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 319
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 123
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 793
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 37
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 319
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 123
Składniki
Surowe ziemniaki starłem na tarce , połączyłem z ugotowanymi ziemniakami , dodałem pozostałe składniki , wyrobiłem na jednolitą masę . Twaróg wymieszałem ze szczypiorkiem , posoliłem. Z ciasta uformowałem niewielkie placuszki. Na każdym ułożyłem porcję nadzienia , zlepiłem dokładnie , utoczyłem kulki. Na głębokiej patelni rozgrzałem olej. Wrzuciłem pampuszki na gorący tłuszcz i smażyłem aż do zrumienienia. Te chrupiące rosyjskie knedle ziemniaczane najczęściej nadziewane są białym serem , można je faszerować innymi ulubionymi pysznościami , np. duszonymi warzywami , serem pleśniowym z orzechami , fetą lub szpinakiem. Ja wykorzystałem ser , który został z wczorajszej przekąski łososiowej.