Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) Kuchnia rosyjska. Pampuszki czyli knedle ziemniaczane.
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 118
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 496
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 215
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 118
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 496
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 215
Składniki
Surowe ziemniaki starłem na tarce , połączyłem z ugotowanymi ziemniakami , dodałem pozostałe składniki , wyrobiłem na jednolitą masę . Twaróg wymieszałem ze szczypiorkiem , posoliłem. Z ciasta uformowałem niewielkie placuszki. Na każdym ułożyłem porcję nadzienia , zlepiłem dokładnie , utoczyłem kulki. Na głębokiej patelni rozgrzałem olej. Wrzuciłem pampuszki na gorący tłuszcz i smażyłem aż do zrumienienia. Te chrupiące rosyjskie knedle ziemniaczane najczęściej nadziewane są białym serem , można je faszerować innymi ulubionymi pysznościami , np. duszonymi warzywami , serem pleśniowym z orzechami , fetą lub szpinakiem. Ja wykorzystałem ser , który został z wczorajszej przekąski łososiowej.