Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z serii zero waste. Liści kalarepy nie należy wyrzucać. Panierowane i krótko smażone, stanowią świetną i szybką przekąskę, ponieważ są gotowe w ciągu zaledwie kilku minut.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12347
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 830
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12347
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 830
Składniki
Obciac duze liscie kalarepy, umyc i dobrze wysuszyc. Przygotowac make, jajko i starty ser (najlepiej parmezan)
Liscie kalarepy obtoczyc najpierw w mace, nastepnie w jajku, a na koniec w parmezanie. Smazyc krótko na patelni z odrobina oleju rzepakowego. Ulozyc na talerzach, kazdy udekorować jednym plasterkiem pomaranczy i doprawic odrobina soku z limonki.