Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z serii zero waste. Liści kalarepy nie należy wyrzucać. Panierowane i krótko smażone, stanowią świetną i szybką przekąskę, ponieważ są gotowe w ciągu zaledwie kilku minut.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 424
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15334
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3210
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 424
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15334
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3210
Składniki
Obciac duze liscie kalarepy, umyc i dobrze wysuszyc. Przygotowac make, jajko i starty ser (najlepiej parmezan)
Liscie kalarepy obtoczyc najpierw w mace, nastepnie w jajku, a na koniec w parmezanie. Smazyc krótko na patelni z odrobina oleju rzepakowego. Ulozyc na talerzach, kazdy udekorować jednym plasterkiem pomaranczy i doprawic odrobina soku z limonki.