Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z serii zero waste. Liści kalarepy nie należy wyrzucać. Panierowane i krótko smażone, stanowią świetną i szybką przekąskę, ponieważ są gotowe w ciągu zaledwie kilku minut.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4613
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12448
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5691
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7069
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4613
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12448
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5691
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7069
Składniki
Obciac duze liscie kalarepy, umyc i dobrze wysuszyc. Przygotowac make, jajko i starty ser (najlepiej parmezan)
Liscie kalarepy obtoczyc najpierw w mace, nastepnie w jajku, a na koniec w parmezanie. Smazyc krótko na patelni z odrobina oleju rzepakowego. Ulozyc na talerzach, kazdy udekorować jednym plasterkiem pomaranczy i doprawic odrobina soku z limonki.