Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 28-06-2021
Soczyste kawałki kurczaka w chrupiącej panierce.
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13289
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2603
Prosta, lekka i szybka w wykonaniu sałatka, która idealnie odnajdzie się jako...
Odsłon: 10751
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 552
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 8316
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13289
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2603
Prosta, lekka i szybka w wykonaniu sałatka, która idealnie odnajdzie się jako...
Odsłon: 10751
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 552
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 8316
Składniki
Do maślanki dodać sól, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek (można dodać ulubione zioła lub przyprawy), wymieszać.
Piersi z kurczaka pokroić w paski, przełożyć do maślankowej marynaty i włożyć do lodówki na co najmniej godzinę.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Krakersy włożyć do zamykanej plastykowej torby i pokruszyć, używając wałka.
Zamarynowane kawałki mięsa panierować w krakersach, ułożyć na blasze wyściełanej papierem do pieczenia. Piec przez 20-25 minut. W połowie pieczenia odwrócić na drugą stronę.
Podawać z ulubionym sosem lub w bułce jak burgera.