Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię takie skrzydełka.W ten sposób robię też kurczaka.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3943
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415320
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2527
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3943
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415320
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2527
Składniki
skrzydełka umyc i podzielić na mniejsze kawałki,włozyc do garnka ,wlać 1,5 litra wody,dodac włoszczyzne ,listek i ziele angielskie
gotowac do miękkości ,z wywaru wyjąć skrzydełka ostudzic ,posypac pieprzem,papryką i solą
skrzydełka opanierowac i smazyc na rumiono na gorącym tłuszczu
Podawac z ziemniakami i mizerią
wywar ze skrzydełek zuzyć do przygotowania zupy.