Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowane żółtka to coś czym z pewnością zaskoczysz swoich gości. Chrupiąca skorupka kryje w sobie delikatne lekko płynne żółtko. Żółtka podałam z kawiorem i gorącą sałatką z fasolki szparagowej, ale można je podać z zielonymi szparagami, na sałacie lub z czym macie ochotę.
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3535
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 370
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1761
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3535
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 370
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1761
Składniki
Całe surowe jajka wkładamy do woreczka strunowego i wkładamy na 24 godziny do zamrażarki. Zamrożone jajka polewamy ciepłą wodą i zdejmujemy skorupki. Jajka układamy na głębokim talerzu i zostawiamy do rozmrożenia. Gdy białka się rozmrożą wyławiamy żółtka, powinny być jeszcze zimne i w środku zamrożone. Żółtka panierujemy najpierw w mące, a następnie białku i bułce tartej. Panierowane żółtka smażymy na głębokim tłuszczu przez 1-2 minuty, aż się zrumienią. Odsączamy na papierowym ręczniku.
Żółtka podałam z gotowaną na parze fasolką i marchewką, które po ugotowaniu wymieszałam z masłem i odrobiną miodu. Na żółtka wyłożyłam czerwony kawior. Całość posypałam koperkiem. Porada: Pozostałe białka możemy użyć np. do zrobienia bezy lub jajecznicy z białek.