Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowane żółtka to coś czym z pewnością zaskoczysz swoich gości. Chrupiąca skorupka kryje w sobie delikatne lekko płynne żółtko. Żółtka podałam z kawiorem i gorącą sałatką z fasolki szparagowej, ale można je podać z zielonymi szparagami, na sałacie lub z czym macie ochotę.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 138
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1037
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 138
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1037
Składniki
Całe surowe jajka wkładamy do woreczka strunowego i wkładamy na 24 godziny do zamrażarki. Zamrożone jajka polewamy ciepłą wodą i zdejmujemy skorupki. Jajka układamy na głębokim talerzu i zostawiamy do rozmrożenia. Gdy białka się rozmrożą wyławiamy żółtka, powinny być jeszcze zimne i w środku zamrożone. Żółtka panierujemy najpierw w mące, a następnie białku i bułce tartej. Panierowane żółtka smażymy na głębokim tłuszczu przez 1-2 minuty, aż się zrumienią. Odsączamy na papierowym ręczniku.
Żółtka podałam z gotowaną na parze fasolką i marchewką, które po ugotowaniu wymieszałam z masłem i odrobiną miodu. Na żółtka wyłożyłam czerwony kawior. Całość posypałam koperkiem. Porada: Pozostałe białka możemy użyć np. do zrobienia bezy lub jajecznicy z białek.