Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna krucha , o łagodnym smaku papryka czerwona konserwowa, którą każdy myślę lubi. Papryczka jest smakowitą przekąska, może być jako dodatek do obiadu. Taka papryczka smakuje wyśmienicie.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8672
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8672
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Składniki
Czerwoną paprykę dokładnie myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych. Następnie kroimy w różnej wielkości kawałki. Słoiki wyparzyć w gorącej wodzie. Zalewa; Wodę zagotować z octem, cukrem i solą. Do każdego słoika powkładać przyprawy. Paprykę zalać gotowaną wodą na 3 min, nie może być miękka. Włożyć paprykę do słoików i zalać gorącą zalewą. Na górę każdego słoika dodać po łyżeczce oleju. Słoiki zakręcamy i obracamy do góry dnem. Nie musimy pasteryzować, ale jeżeli ktoś chce to pasteryzujemy 15 min.