Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna krucha , o łagodnym smaku papryka czerwona konserwowa, którą każdy myślę lubi. Papryczka jest smakowitą przekąska, może być jako dodatek do obiadu. Taka papryczka smakuje wyśmienicie.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Czerwoną paprykę dokładnie myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych. Następnie kroimy w różnej wielkości kawałki. Słoiki wyparzyć w gorącej wodzie. Zalewa; Wodę zagotować z octem, cukrem i solą. Do każdego słoika powkładać przyprawy. Paprykę zalać gotowaną wodą na 3 min, nie może być miękka. Włożyć paprykę do słoików i zalać gorącą zalewą. Na górę każdego słoika dodać po łyżeczce oleju. Słoiki zakręcamy i obracamy do góry dnem. Nie musimy pasteryzować, ale jeżeli ktoś chce to pasteryzujemy 15 min.