Do góry

Przekąski Przepis na:

Papryczkowe rożki

Papryczkowe rożki

Autor:

Przepisów i artykułów: 859 Ocena: 9375

Dodano:

Odsłon: 490

Zaskakujące danie na kolacje, imprezę zawsze coś innego, nowego. Papryczki podłużne owinięte ciastem francuskim, faszerowane mięsem z kurczaka.

Składniki

  • 6 papryczek Jalapeno
  • 50 dag fileta z kurczaka
  • Sól
  • 1 łyżka przyprawy gyros
  • 3 ogórki konserwowe
  • ½ puszki kukurydzy konserwowej
  • 2 ciasta francuskie
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Papryczkowe rożki

Przygotowanie

  1. 1. Mięso drobniutko kroimy, doprawiamy przyprawa Gyros oraz solą, dodajemy drobno pokrojone ogórki i kukurydzę. Mieszamy wszystkie składniki razem.

  2. 2. Papryczki obieramy z nasion, odcinamy zieloną końcówkę, wyjmujemy nasiona, tak żeby powstał nam otwór.
    3. Otwór papryczek napełniamy farszem z mięsa.

  3. 4. Ciasto francuskie kroimy w podłużne paski i owijamy każdą paprykę.
    5. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    6. Pieczemy 20 minut pod przykryciem w 180 °C i 10 minut bez przykrycia.

  4. 7. Gotowe.
    8. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 08 września Po raz kolejny wypowiem swoje święte słowa ;)
Z francuzem wszystko się udaje, atu jeszcze takie pyszności, jak jalapeno z kurczakiem :D
Pychotka, biorę ... nie, nie wszystkie, tylko trzy ;p
Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń