Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakujące danie na kolacje, imprezę zawsze coś innego, nowego. Papryczki podłużne owinięte ciastem francuskim, faszerowane mięsem z kurczaka.
1. Mięso drobniutko kroimy, doprawiamy przyprawa Gyros oraz solą, dodajemy drobno pokrojone ogórki i kukurydzę. Mieszamy wszystkie składniki razem.
2. Papryczki obieramy z nasion, odcinamy zieloną końcówkę, wyjmujemy nasiona, tak żeby powstał nam otwór.
3. Otwór papryczek napełniamy farszem z mięsa.
4. Ciasto francuskie kroimy w podłużne paski i owijamy każdą paprykę.
5. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Pieczemy 20 minut pod przykryciem w 180 °C i 10 minut bez przykrycia.
7. Gotowe.
8. Smacznego.
Drożdżowe ciasto z masą makowo-jabłkową z bakaliami. Całość polana lukrem i p...
Odsłon: 24
Sałatka gyros to jedna z popularniejszych sałatek, jakie goszczą na naszych s...
Odsłon: 25
Gulasz ugotowany z szynki wieprzowej i warzyw, podany z makaronem rurki.
Odsłon: 35
Smaczne kotlety mielone, soczyste z marchewką. Bardzo lubię dodawać do mięsa...
Odsłon: 29
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 183
Drożdżowe ciasto z masą makowo-jabłkową z bakaliami. Całość polana lukrem i p...
Odsłon: 24
Sałatka gyros to jedna z popularniejszych sałatek, jakie goszczą na naszych s...
Odsłon: 25
Gulasz ugotowany z szynki wieprzowej i warzyw, podany z makaronem rurki.
Odsłon: 35
Smaczne kotlety mielone, soczyste z marchewką. Bardzo lubię dodawać do mięsa...
Odsłon: 29
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 183
Składniki
1. Mięso drobniutko kroimy, doprawiamy przyprawa Gyros oraz solą, dodajemy drobno pokrojone ogórki i kukurydzę. Mieszamy wszystkie składniki razem.
2. Papryczki obieramy z nasion, odcinamy zieloną końcówkę, wyjmujemy nasiona, tak żeby powstał nam otwór. 3. Otwór papryczek napełniamy farszem z mięsa.
4. Ciasto francuskie kroimy w podłużne paski i owijamy każdą paprykę. 5. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 6. Pieczemy 20 minut pod przykryciem w 180 °C i 10 minut bez przykrycia.
7. Gotowe. 8. Smacznego.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Imprezowe siekacze drobioe
Przekąski
Szaszłyki z faszerowanej papryki
Przekąski
Kulki ziemniaczane z serem mozzarella
Przekąski
Kwitnąca focaccia
Imprezowe siekacze drobioe
Moje dzisiejsze imprezowe siekacze drobiowe to nic innego jak kotleciki drobi...
Odsłon: 136
Szaszłyki z faszerowanej papryki
coś pysznego dla każdego :)
Odsłon: 86