Do góry

Przekąski Przepis na:

Papryka faszerowana brokułem

Papryka faszerowana brokułem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2380 Ocena: 15365

Dodano:

Odsłon: 2206

Niesamowicie smaczna i zdrowa przekąska.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Paprykę umyć, osuszyć, ściąć czapki, oczyścić z nasion (czapki zostawić). Brokuł podzielić na różyczki, opłukać, zalać śmietanką i dusić przez 5 minut. Po ostudzeniu zmiksować razem z serem, jajkami, chrzanem i przyprawami do smaku. Następnie przygotowanym farszem napełnić paprykę, przykryć czapeczkami z papryki i zapiec w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 220 stopni. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę, wymieszać z oliwą, zmiażdżonym czosnkiem i solą do smaku. Przestudzone papryki ułożyć na półmisku i podawać z przygotowanym sosem pomidorowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń