Do góry

Przekąski Przepis na:

Papryka faszerowana po grecku

Papryka faszerowana po grecku

Autor:

Przepisów i artykułów: 865 Ocena: 16587

Dodano:

Odsłon: 6255

Coś na kolację

Składniki

  • 4 strąki kolorowej papryki
  • 40 dag fety ( nie z mlekowity )
  • 30 dag pomidorków koktajlowych
  • cebula
  • 10 dag czarnych oliwek bez pestek
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • tymianek
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Papryki umyłem i osuszyłem , przekroiłem na pół i usunąłem pestki. Obrany czosnek przecisnąłem przez praskę i wymieszałem z oliwą. Posmarowałem środki papryk (część czosnkowej oliwy pozostawiłem). Połówki papryk wyłożyłem plasterkami cebuli , a następnie przykryłem plasterkami fety.
    Na wierzchu ułożyłem pomidorki koktajlowe oraz oliwki. Posypałem tymiankiem i pieprzem , skropiłem resztą oliwy. Zawinąłem w folię , piekłem w piekarniku około 20 minut , w temperaturze 190 stopni C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Irys-1260 17 listopada 2014 Mozna wiedziec w jakiej temperaturze byly pieczone te smakolyki ? Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 17 listopada 2014 Kolacja idealna: pyszna, kolorowa i zdrowa. I nietuzinkowa:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mufinka 17 listopada 2014 Pyszności, wszystko, co uwielbiam! Mogę wpaść na kolację? :) Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 17 listopada 2014 Przepyszne, greckie połączenie - mniam :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń