Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjna przekąska na świąteczny stół. Przepis na paprykarz z karpia pochodzi z 440. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 129
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 858
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 511
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 534
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 129
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 858
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 511
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 534
Składniki
Olej wlać do garnka. Gdy się rozgrzeje wsypać ryż. Smażyć aż ziarenka się zeszklą. Wlać wodę (dwa palce ponad ryż). Posolić. Przykryć i ugotować.
Filety naciąć w kratkę. Na patelni rozgrzać masło i usmażyć na nim rybę – z obu stron. Następnie podzielić na mniejsze kawałki i zemleć w maszynce do mielenia mięsa.
Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Wsypać paprykę oraz pieprz ziołowy i podgrzewać przez chwilę. Wlać przecier pomidorowy. Podsmażyć i przełożyć do ugotowanego ryżu. Dodać zmielonego karpia. Doprawić pieprzem i dokładnie wymieszać.
Podawać na ciepło lub na zimno – jako pastę do kanapek.