Do góry

Przekąski Przepis na:

Paróweczki w cieście francuskim

Paróweczki w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 158 Ocena: 2229

Dodano:

Odsłon: 1507

Coś dla wielbicieli parówek ;).Pyszna chrupiąca przekąska dla każdego.

Składniki

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 8 długich parówek najlepiej drobiowych
  • ser żółty tarty ok.120g
  • sezam i siemię lniane do posypania
  • 1 białko
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Paróweczki w cieście francuskim

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozwinąć i każdy prostokąt ciasta i pokroić na osiem prostokątów.Długie parówki przekroić na pół i połówki poukładać na dolnym brzegu kwadratu.Z boku paróweczek położyć starty ser i zawinąć w rulonik. Wierzch zwiniętej paróweczki posmarować białkiem i posypać siemieniem i sezamem.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200C i pieczemy ok.20 min,aż ciasto się zarumieni.Piekarnik - funkcja góra-dół.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń