Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz przepisu na prostą przekąskę? Właśnie go znalazłeś. Parówki w cieście francuskim z serem to bogatsza wersja ekspresowej przystawki imprezowej. Wystarczy tylko kilka składników, żeby przygotować dużą porcję tych pysznych finger foods. Parówki w cieście francuskim z serem to świetna przekąska na andrzejki, Sylwestra, urodziny czy po prostu spotkanie z bliskimi.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13380
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4214
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43143
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 510
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 412
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 462
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13380
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4214
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43143
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 510
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 412
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 462
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza (w trybie góra-dół). W międzyczasie rozwiń ciasto francuskie i wytnij z niego pięć równych prostokątów. Każdy musi być na tyle duży, żeby zamknąć w nim całą parówkę.
Na każdy kawałek ciasta połóż jeden plaster sera, a następnie - z wierzchu - ser wysmaruj łyżeczką ketchupu. Na środku ułóż jeszcze parówkę.
Zawiń ciasto ściśle w rulon - tak, aby całkowicie owinąć parówkę z serem. Dociśnij lekko brzegi ciasta francuskiego, żeby się zlepiły.
Parówki w cieście francuskim z serem ułóż na blaszce do pieczenia, wyłożonej papierem (łączeniem ciasta do dołu). Każdy rulon natnij delikatnie nożem z wierzchu (tworząc wzór krzyżyka).
Rozkłóć jajko w osobnej misce i pędzelkiem nanieś trochę jajka na każdy rulon. Posyp sezamem.
Włóż przekąskę do rozgrzanego piekarnika na ok. 20 minut. Po tym czasie parówki z ciasta francuskiego z serem są już gotowe.