Do góry

Przekąski Przepis na:

Parówki w sosie słodko-kwaśnym

Parówki w sosie słodko-kwaśnym

Autor:

Przepisów i artykułów: 790 Ocena: 22300

Dodano:

Odsłon: 4607

Do parówek w sosie słodko-kwaśnym można podać ziemniaki purée lub ryż ugotowany na sypko. Razem z surówką z kapusty pekińskiej, marchwi oraz jabłka stanowić one będą smaczne danie dla całej rodziny.

Składniki

  • parówki, 4 szt
  • rosół z kostki, 1 i 1/2 szklanki
  • mąka, 2 łyżki
  • olej, 2 łyżki
  • garść rodzynwk
  • przecier pomidorowy
  • ketchup
  • cukier
  • pieprz
1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Parówki w sosie słodko-kwaśnym

Przygotowanie

  1. Parówki naciąć wzdłuż, obrać z osłonek, pokroić na mniejsze, dwu centymetrowe kawałki. Włożyć do rondla, zalać rosołem, szybko zagotować i zmniejszyć ogień.

  2. Rodzynki sparzyć, osuszyć na ręczniku papierowym. Podsmażyć na gorącym oleju aż napęcznieją. Przełożyć je do gotujących się parówek.

  3. Z pozostałego ze smażenia oleju i mąki zrobić na patelni zasmażkę. Dodać ją do parówek, dobrze wymieszać, aby nie powstały grudki.

  4. Sos z parówkami zagotować, doprawić do smaku cukrem, pieprzem, keczupem i przecierem pomidorowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń