Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do parówek w sosie słodko-kwaśnym można podać ziemniaki purée lub ryż ugotowany na sypko. Razem z surówką z kapusty pekińskiej, marchwi oraz jabłka stanowić one będą smaczne danie dla całej rodziny.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23107
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1226
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104940
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23107
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1226
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104940
Składniki
Parówki naciąć wzdłuż, obrać z osłonek, pokroić na mniejsze, dwu centymetrowe kawałki. Włożyć do rondla, zalać rosołem, szybko zagotować i zmniejszyć ogień.
Rodzynki sparzyć, osuszyć na ręczniku papierowym. Podsmażyć na gorącym oleju aż napęcznieją. Przełożyć je do gotujących się parówek.
Z pozostałego ze smażenia oleju i mąki zrobić na patelni zasmażkę. Dodać ją do parówek, dobrze wymieszać, aby nie powstały grudki.
Sos z parówkami zagotować, doprawić do smaku cukrem, pieprzem, keczupem i przecierem pomidorowym.