Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do parówek w sosie słodko-kwaśnym można podać ziemniaki purée lub ryż ugotowany na sypko. Razem z surówką z kapusty pekińskiej, marchwi oraz jabłka stanowić one będą smaczne danie dla całej rodziny.
Polecam.
Odsłon: 780
Dzisiaj danie złożone z łososia z dodatkiem ugotowanego makaronu ryżowego. Sm...
Odsłon: 76
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 222
Polecam.
Odsłon: 780
Dzisiaj danie złożone z łososia z dodatkiem ugotowanego makaronu ryżowego. Sm...
Odsłon: 76
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 222
Składniki
Parówki naciąć wzdłuż, obrać z osłonek, pokroić na mniejsze, dwu centymetrowe kawałki. Włożyć do rondla, zalać rosołem, szybko zagotować i zmniejszyć ogień.
Rodzynki sparzyć, osuszyć na ręczniku papierowym. Podsmażyć na gorącym oleju aż napęcznieją. Przełożyć je do gotujących się parówek.
Z pozostałego ze smażenia oleju i mąki zrobić na patelni zasmażkę. Dodać ją do parówek, dobrze wymieszać, aby nie powstały grudki.
Sos z parówkami zagotować, doprawić do smaku cukrem, pieprzem, keczupem i przecierem pomidorowym.