Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do parówek w sosie słodko-kwaśnym można podać ziemniaki purée lub ryż ugotowany na sypko. Razem z surówką z kapusty pekińskiej, marchwi oraz jabłka stanowić one będą smaczne danie dla całej rodziny.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2454
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3399
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1461
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2179
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2454
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3399
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1461
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2179
Składniki
Parówki naciąć wzdłuż, obrać z osłonek, pokroić na mniejsze, dwu centymetrowe kawałki. Włożyć do rondla, zalać rosołem, szybko zagotować i zmniejszyć ogień.
Rodzynki sparzyć, osuszyć na ręczniku papierowym. Podsmażyć na gorącym oleju aż napęcznieją. Przełożyć je do gotujących się parówek.
Z pozostałego ze smażenia oleju i mąki zrobić na patelni zasmażkę. Dodać ją do parówek, dobrze wymieszać, aby nie powstały grudki.
Sos z parówkami zagotować, doprawić do smaku cukrem, pieprzem, keczupem i przecierem pomidorowym.