Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do parówek w sosie słodko-kwaśnym można podać ziemniaki purée lub ryż ugotowany na sypko. Razem z surówką z kapusty pekińskiej, marchwi oraz jabłka stanowić one będą smaczne danie dla całej rodziny.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 286
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1938
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3892
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3723
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 491
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 286
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1938
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3892
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3723
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 491
Składniki
Parówki naciąć wzdłuż, obrać z osłonek, pokroić na mniejsze, dwu centymetrowe kawałki. Włożyć do rondla, zalać rosołem, szybko zagotować i zmniejszyć ogień.
Rodzynki sparzyć, osuszyć na ręczniku papierowym. Podsmażyć na gorącym oleju aż napęcznieją. Przełożyć je do gotujących się parówek.
Z pozostałego ze smażenia oleju i mąki zrobić na patelni zasmażkę. Dodać ją do parówek, dobrze wymieszać, aby nie powstały grudki.
Sos z parówkami zagotować, doprawić do smaku cukrem, pieprzem, keczupem i przecierem pomidorowym.