Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do parówek w sosie słodko-kwaśnym można podać ziemniaki purée lub ryż ugotowany na sypko. Razem z surówką z kapusty pekińskiej, marchwi oraz jabłka stanowić one będą smaczne danie dla całej rodziny.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11538
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 68
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7923
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155061
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1103
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11538
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 68
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7923
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155061
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1103
Składniki
Parówki naciąć wzdłuż, obrać z osłonek, pokroić na mniejsze, dwu centymetrowe kawałki. Włożyć do rondla, zalać rosołem, szybko zagotować i zmniejszyć ogień.
Rodzynki sparzyć, osuszyć na ręczniku papierowym. Podsmażyć na gorącym oleju aż napęcznieją. Przełożyć je do gotujących się parówek.
Z pozostałego ze smażenia oleju i mąki zrobić na patelni zasmażkę. Dodać ją do parówek, dobrze wymieszać, aby nie powstały grudki.
Sos z parówkami zagotować, doprawić do smaku cukrem, pieprzem, keczupem i przecierem pomidorowym.