Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna na imprezę albo jako drugie śniadanie. Można jeść na ciepło i zimno. Nadzienie można oczywiście dostosować do własnych upodobań.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11183
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4049
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1399
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11183
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4049
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1399
Składniki
W ciepłym mleku z cukrem rozpuszczamy drożdże. Odstawiamy na 5 minut, aż zrobi się piana. Mieszamy mleko z mąką, jajkiem, solą i olejem. Wyrabiamy ciasto. Przykrywamy bawełnianą ściereczką i odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce. W tym czasie robimy sos i nadzienie. Składniki na sos mieszamy - i gotowe. Pieczarki, cebulę i oliwki kroimy i przesmażamy na oleju. Pieprzymy do smaku. Smażymy bez przykrycia, aby pozbyć się wody z pieczarek. Nadzienie musi być ostudzone kiedy będziemy nadziewać bułeczki.
Wyrośnięte ciasto dzielimy na pół. Z każdej połówki formujemy wałek i dzielimy go na 5 części. Z każdego kawałka ciasta formujemy kulkę i wałkujemy ją, podsypując mąką. Rozwałkowane ciasto smarujemy sosem (nie dużo, około łyżeczki), nakładamy plaster sera, przesmażone nadzienie i pół parówki. Zawijamy ciasto, ab nic nie wypadało ze środka.
Bułeczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy makiem. Pieczemy w 180 stopniach 20 minut.