Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta przekąska o zabawnej nazwie niewątpliwie wywoła u Twoich najbliższych uśmiech na twarzy.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3011
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2737
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3358
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3011
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2737
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3358
Składniki
Parówki obieram z folii, każdą kroję na trzy części, potem każdą część nacinam z obu stron na głębokość ok. pół cm, tak aby powstało coś w rodzaju otwartego "pyszczka". Na gorącym oleju obsmażam parówki ze wszystkich stron.
Oczyszczone pieczarki kroję w paski lub kostkę. Marchew, seler i pietruszkę obieram, opłukuję i trę na tarce o dużych otworach. Cebulę kroję w kostkę. Rozgrzewam olej, wrzucam cebulę, chwilę smażę, dodaję pieczarki, posypuję przyprawą uniwersalną. Po 10 minutach duszenia dodaję starte warzywa. Duszę na wolnym ogniu, aż składniki będą miękkie.
Na koniec dodaję usmażone parówki, przyprawiam do smaku, mieszam. Chwilę pozostawiam na ogniu, podaję na gorąco z pieczywem.