Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta przekąska o zabawnej nazwie niewątpliwie wywoła u Twoich najbliższych uśmiech na twarzy.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14066
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1619
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15999
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6443
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14066
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1619
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15999
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6443
Składniki
Parówki obieram z folii, każdą kroję na trzy części, potem każdą część nacinam z obu stron na głębokość ok. pół cm, tak aby powstało coś w rodzaju otwartego "pyszczka". Na gorącym oleju obsmażam parówki ze wszystkich stron.
Oczyszczone pieczarki kroję w paski lub kostkę. Marchew, seler i pietruszkę obieram, opłukuję i trę na tarce o dużych otworach. Cebulę kroję w kostkę. Rozgrzewam olej, wrzucam cebulę, chwilę smażę, dodaję pieczarki, posypuję przyprawą uniwersalną. Po 10 minutach duszenia dodaję starte warzywa. Duszę na wolnym ogniu, aż składniki będą miękkie.
Na koniec dodaję usmażone parówki, przyprawiam do smaku, mieszam. Chwilę pozostawiam na ogniu, podaję na gorąco z pieczywem.