Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta przekąska o zabawnej nazwie niewątpliwie wywoła u Twoich najbliższych uśmiech na twarzy.
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 10432
Szybkie i smaczne danie
Odsłon: 5806
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 592
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 84
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 13657
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 10432
Szybkie i smaczne danie
Odsłon: 5806
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 592
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 84
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 13657
Składniki
Parówki obieram z folii, każdą kroję na trzy części, potem każdą część nacinam z obu stron na głębokość ok. pół cm, tak aby powstało coś w rodzaju otwartego "pyszczka". Na gorącym oleju obsmażam parówki ze wszystkich stron.
Oczyszczone pieczarki kroję w paski lub kostkę. Marchew, seler i pietruszkę obieram, opłukuję i trę na tarce o dużych otworach. Cebulę kroję w kostkę. Rozgrzewam olej, wrzucam cebulę, chwilę smażę, dodaję pieczarki, posypuję przyprawą uniwersalną. Po 10 minutach duszenia dodaję starte warzywa. Duszę na wolnym ogniu, aż składniki będą miękkie.
Na koniec dodaję usmażone parówki, przyprawiam do smaku, mieszam. Chwilę pozostawiam na ogniu, podaję na gorąco z pieczywem.