Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta do chleba ze smażonych pieczarek, to bardzo intensywna w smaku i aromatyczna przekąska, która zachwyci w różnych okolicznościach. Uniwersalność tej pasty, sprawia, że genialnie nada się zarówno do kanapek, warzyw, czy imprezowych krakersów.
praska, miska, patelnia
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113597
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113597
Składniki
Przygotuj pieczarki. Umyj je pod bieżącą wodą i pokrój na drobną kosteczkę lub zetrzyj na tarce.
Jedną większą cebulę obierz z łupinek i również posiekaj na drobną kosteczkę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Na patelni podgrzej masełko i przerzuć posiekaną wcześniej cebulę. Smaż ok. 5 minut do zrumienienia, najlepiej na średnim ogniu, aby się nie przypaliła.
Po tym czasie do smażącej się cebulki dodaj pokrojone pieczarki i smaż przez kolejne 10-12 minut. Smaż do momentu, aż większość wody z pieczarek odparuje. W ostatnim momencie dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Użyj soli i pieprzu.
Przygotowane pieczarki przerzuć do miski i wymieszaj z 2 łyżkami majonezu. Wymieszaj pieczarki z majonezem na pastę. Tak przygotowaną pastę podawaj z pieczywem, wędliną lub parmezanem. Smacznego!