Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta do chleba ze smażonych pieczarek, to bardzo intensywna w smaku i aromatyczna przekąska, która zachwyci w różnych okolicznościach. Uniwersalność tej pasty, sprawia, że genialnie nada się zarówno do kanapek, warzyw, czy imprezowych krakersów.
praska, miska, patelnia
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 830
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1945
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 438
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 830
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1945
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 438
Składniki
Przygotuj pieczarki. Umyj je pod bieżącą wodą i pokrój na drobną kosteczkę lub zetrzyj na tarce.
Jedną większą cebulę obierz z łupinek i również posiekaj na drobną kosteczkę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Na patelni podgrzej masełko i przerzuć posiekaną wcześniej cebulę. Smaż ok. 5 minut do zrumienienia, najlepiej na średnim ogniu, aby się nie przypaliła.
Po tym czasie do smażącej się cebulki dodaj pokrojone pieczarki i smaż przez kolejne 10-12 minut. Smaż do momentu, aż większość wody z pieczarek odparuje. W ostatnim momencie dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Użyj soli i pieprzu.
Przygotowane pieczarki przerzuć do miski i wymieszaj z 2 łyżkami majonezu. Wymieszaj pieczarki z majonezem na pastę. Tak przygotowaną pastę podawaj z pieczywem, wędliną lub parmezanem. Smacznego!